Гроші для нелегітимного Мадуро: Потерпаючий союзник Путіна просить закордонних партнерів платити за венесуельську нафту "Газпромбанку"

Правлячий режим залишився без валютної виручки, за рахунок котрої у зубожілій країні фінансується держапарат Мадуро, а головне - поліція та армія, котрі і до того частину зарплатні отримували туалетним папіром.

Щоб хоч якось зарадити ситуації Державний концерн Венесуели PDVSA, котрий у січні підпадав під санкції США, просить спільні підприємства направляти виручку від продажу нафти на рахунок в російському банку, зазначають Патріоти України.

Зокрема Petróleos de Venezuela SA (PDVSA) відкрив рахунок в російському "Газпромбанку", аби уникнути санкцій США. Концерн повідомляє своїм спільним підприємствам, що виручку від продажу нафти необхідно направляти на рахунок в Росії.

Варто зазначити, що "левову частку" важкої венесуельської нафти направляється до США, де створені спеціальні підприємства для її переробки. У решті світу лічені заводи, котрі можуть впоратись з "чорним золотом" венесуельського гатунку. Отже намагання змінити рахунки на російські мало зарадить режиму Мадуро.

28 січня міністр фінансів США Стівен Мнучін повідомив про введення санкцій відносно нафтового сектора Венесуели. Південноамериканська країна як і раніше зможе продавати нафту на світовому ринку, проте виручені кошти будуть направлятися на заблоковані рахунки, доступу до яких не буде, зокрема, у глави Венесуели Ніколаса Мадуро.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...