Гризлов лише пішак: російський журналіст пояснив, хто приймає остаточні рішення по Донбасу

Поява у контактній групі в Мінську Бориса Гризлова, як представника РФ нічого особливо не змінить, бо остаточні рішення щодо стратегії РФ в Україні все одно приймає особисто сам Путін.

Борис Гризлов. Фото:mn24.com.uaПризначення Бориса Гризлова повноважним представником РФ в контактній групі з врегулювання ситуації в Україні не матиме впливу на ситуацію на Донбасі, оскільки в цьому питанні всі рішення приймає президент Росії Володимир Путін особисто. Таку думку в ефірі Эха Москвы висловив російський журналіст Микола Сванідзе, інформують Патріоти України.

"Це (призначення Гризлова. - ред.) свідчить про те велике значення, яке Путін надає ролі свого спеціального призначенця в тому, що стосується України. Я думаю, що він міг би призначити кого завгодно на це місце. Просто кого завгодно. Вас, мене, свого прикріпленого охоронця. Все одно всі рішення Путін буде приймати сам особисто", - упевнений він.

"Мінські угоди виконані бути не можуть. За визначенням. Там є пункти, які не виконає Україна за визначенням. І є пункти, які не виконає Росія за визначенням. Тому я думаю, що стан буде залишатися таким же плюс/мінус те, що ми спостерігаємо зараз", - зазначив журналіст.

Сванідзе також допустив загострення ситуації на Донбасі через можливе загострення відносин Росії із Заходом або провалу РФ в Сирії.

"Нове загострення, нові переговори, жорсткість відносин із Заходом. Повна невдача в Сирії, яка змусить, можливо, президента Путіна знову активно повернутися в Україну. Тому що він повинен переводити стрілки з нашої економіки на щось більш духопідйомне. І можливо в якості цього знову буде обрана Україна. Тому що, загалом, варіантів не так багато", - резюмував журналіст.

Україна планує "рухатися вперед": У Байдена заявили, що ЗСУ готуються до нового контрнаступу

неділя, 5 травень 2024, 11:48

Україна планує розпочати новий контрнаступ на позиції російських загарбників у 2025 році, щоб утримати Кремль від отримання додаткових переваг цього року. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, інформує Financial Tim...

"Ми повинні": Макрон закличе Цзіньпіна натиснути на Путіна, щоб закінчити війну в Україну

неділя, 5 травень 2024, 11:30

Під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Франції, президент Еммануель Макрон звернеться з закликом до Пекіну посилити тиск на Москву, щоб вона припинила збройну агресію проти України, передають Патріоти України. Візит китайського лідера до Фра...