Гучні заяви, брудні кампанії, форуми Тимошенко, вибачення Порошенка: На жаль, нас чекає дуже цікавий політичний сезон, - політолог

На реформах поставлять крапку. Замість них будуть політичні авантюри і обіцянки.

Гройсман на президентські вибори не піде. Фото: 112 Україна.

"Восени в українській політиці розпочнеться гаряча фаза протистояння. Буде велика кількість заяв, брудних кампаній. Оголосять "полювання на виборця". Вже бачимо форуми Тимошенко, вибачення Порошенка", - пише політолог Микола Давидюк у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"З вересня у політичну боротьбу підключиться Верховна Рада. Вона стане одним з найбільших майданчиків, на якому розігруватиметься виборча кампанія. До виборів президента залишиться півроку з хвостиком, парламенту — рік.

Є кілька політичних груп. Вони різні за своїми геополітичними поглядами, спонсорами. Але шанси на отримання президентської посади у всіх майже однакові. Всі йтимуть до кінця, не гребуючи інструментами, принципами, правилами.

На превеликий жаль, нас чекає дуже цікавий політичний сезон. Краще він би був нудним, але прибутковим для країни, корисним для громадянина. Однак, навпаки вийде мильний серіал.

В цей час на реформах поставлять крапку. Замість них будуть політичні авантюри і обіцянки. Ті, хто по-справжньому братиме участь у президентській кампанії, бачать наступні вибори у парламент запасним аеродромом. Інші використають президентські, як трамплін у Раду.

Свого часу Леонід Черновецький брав участь у президентських виборах, щоб потім піти більш поважною фігурою у мери Києва. Зеленський розуміє, з першого разу вибори президента теж виграти не вдасться. Але вони дадуть йому змогу політично сприйматися на виборах у парламент.

Політичні об'єднання з'являться ближче до зими і самих президентських виборів. Частині кандидатів, щоб пройти у другий тур, потрібно зняти кількох інших. Стати такими собі об'єднуючими фігурами. Хто притягує до себе різних активістів, лідерів.

Команда президента вже виписала пріоритети на білбордах: армія, мова, віра. Порошенко думає, що цього йому вистачить. Друге — виходитиме на інфраструктуру, показуватиме що збудовано. Третє — протистояння з кумом Путіна Віктором Медведчуком. Де розігруватиметься протистояння між більш демонізованим злом і злом звичайним, начебто на фоні цього Порошенко буде кращим. Думаюча частина українців цю загадку розгадала. Тому всі три кейси — програшні.

З інфраструктурою великого ривка не зробили. Так, Кабмін будує дороги, веде їх на Бориспіль. Але це ж не асоціюється тільки з Порошенком. Асоціюється з міністром Омеляном, головою Укравтодору, поляком Новаком. Та й автобанів Порошенко не зробив. До того ж люди бачать, які дороги на місцях, у селах, районних центрах. Тому говорити: я вам відкрив вікно в Європу — занадто мало.

З другого боку, від Порошенка варто чекати сюрпризів. Він намагатиметься вистрибнути зі свого 5 місця в рейтингах і заскочити у лідируючий потяг.

Водночас, прем'єр Володимир Гройсман на президентські вибори не піде. Бо тоді Порошенко втрачає всі шанси. Але 100% піде на парламентські, використає соціальний багаж. Питання лише з ким - "Народним фронтом", своєю партією чи першим номером у БПП. Якщо ж уявити, що Порошенко відправить його у відставку у вересні, то перше, що зробить Гройсман — поїде туром по країні, організує партію і піде у президенти. Візьме свої 7-8% і далі йтиме на парламентські вибори.

Загалом новий політичний сезон буде насичений і динамічний. Але саме від українців залежить — чи він стане сезоном втрачених надій, або навпаки сезоном результату. Якщо країна змусить політикум народити нових кандидатів, тих, яким реально вірять, які реально нові і можуть щось змінювати. Якщо ж суспільство погодиться на сьогоднішнє відстале політичне меню, потім не буде на кого нарікати і говорити: щось сталося не так".

Джерело: Gazeta.ua

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...