І хай скрепи заздрять: Епіфаній розповів, як вплине томос на майбутнє Православної церкви України

Голова ПЦУ Епіфаній наголосив, що, отримавши Томос про автокефалію, правдива Українська православна церква увійшла до родини православних церков, щоправда, каже слід зробити ще багато спільної праці для зміцнення церкви, повідомляють Патріоти України.

Також він зазначив, що її двері відчиненими для всіх і закликав усіх відкласти минулі протистояння, відчуження та ворожнечу. Таку заяву він зробив під час першого богослужіння після надання Україні Томосу про автокефалію ПЦУ. Сталося це у Софійському соборі Києва.

Як зауважив Епіфаній, правдива Українська православна церква увійшла до родини православних церков як автокефальна, рівна з усіма іншими.

6 січня відправленням спільної божественної літургії у кафедральному соборі святого Юрія Переможця на Фанарі ми засвідчили євхаристійну єдність зі вселенським православ’ям, тому двері нашої єдиної помісної православної церкви є відчиненими для всіх, хто бажає разом у ній служити Богові та її народові, – зазначив він.

За словами священнослужителя, попереду ще багато спільної праці для зміцнення церкви. "Найперше маємо надалі підносити молитви за церкву, за подолання ворожнечі та за примноження любові", – підкреслив митрополит.

"Ми самі маємо відкласти минулі протистояння, відчуження та ворожнечу, бо лише через прощення одне одному ми зможемо справді утвердити єдину помісну автокефальну Українську православну церкву", – заявив очільник ПЦУ. Також Митрополит Київський і всієї України звернувся до вірян, аби ті не закликали до розпалювання ворожнечі чи до насильства.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...