"І тут немає якоїсь глобальної "зради". Просто в українській системі правосуддя перемагає той, у кого більше грошей", - блогер про суд над "Батею"

Українське законодавство не готове до викликів, які перед ним ставить реальність війни. Як наслідок - страждають герої.

"Батя" у залі суду. Фото: ЖЖ"Ситуація з "Батею" - це прецедент, який у недалекому майбутньому стане реальністю для більшості учасників АТО. Що завадить громадянам України Пушиліну або Захарченко написати заяву у війському прокуратуру про злочини бійців української армії?" - пише у своєму блозі Петро Олещук, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Ну, добре, сам Пушилін не напише - але його помічник напише з радістю. Ще й грошей підкине, аби справа рухалася швидше. І що ви думаєете, що наші прокурори, якщо їх тим більше добре простимулювати, не візьмуться за справу?

Війни немає. Відповідного юридичного стану - теж немає. Формально, всі учасники бойових дій з українського боку можуть бути проінтерпретовані як злочинці. Чого от вони, наприклад, стріляли? Чого "незаконно затримали" того або іншого громадянина (себто, взяли у полон)?

І тут немає якоїсь глобальної "зради". Просто в українській системі правосуддя перемагає той, у кого більше грошей. У кого їх більше, у вождя сепаратистів, за яким Ахметов, Медведчук і ФСБ, або у керівника військового підрозділу?

P.S. Це може бути дуже ефективним методом ведення "гібридної війни". 1) Написав заяву на керівника підрозділа, що дуже не зручний; 2) забашляв прокуророрам; 3) на деякий час проблема усунута.

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...