І знову - удар із РФ? СБУ попередила про нову хакерську атаку на українські компанії

У зловмисників, які внаслідок проведеної кібератаки Petya несанкціоновано отримали адміністративні відомості, з'явилася можливість генерації умовно безстрокового TGT-квитка, виписаного на ідентифікатор вбудованого адміністратора системи (SID 500).


Ілюстрація: kor.ill.in.ua

Служба безпеки України попереджає про можливу нову хакерську атаку на мережі українських установ та підприємств, передають Патріоти України.

27 червня Україна зазнала масштабної кібератаки з використанням шкідливого програмного забезпечення ідентифікованого, як вірус Petya.A.

Як повідомляють в прес-службі СБУ, хакреській атаці передував збір даних про підприємства України (електронні пошти, паролі до облікових записів, які використовуються підприємствами та їхніми співробітниками, реквізити доступу до командно-контрольних серверів і хеш-дані облікових записів користувачів в уражених системах та інша інформація, яка відсутня у відкритому доступі), з подальшим їх приховуванням у файлах cookies та відправленням на командний сервер.

В СБУ припускають, що саме ця інформація буде використана в цілях подальших деструктивних акцій. Про це свідчить виявлена фахівцями під час дослідження кібератаки Petya утиліта Mimikatz, яка використовує архітектурні особливості служби Kerberos в Microsoft Active Directory з метою прихованого збереження привілейованого доступу над ресурсами домену.

Робота служби Kerberos базується на обміні та верифікації так званих "квитків доступу" (TGT-квитків). У регламентах з інформаційної безпеки більшості установ та організацій зміна паролю користувача krbtgt не передбачена.

Таким чином у зловмисників, які внаслідок проведеної кібератаки Petya несанкціоновано отримали адміністративні відомості, з'явилася можливість генерації умовно безстрокового TGT-квитка, виписаного на ідентифікатор вбудованого адміністратора системи (SID 500).

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...