"Я не проти туристів з України. Ми навіть мали українку, яка стала королевою Франції", - соратник Ле Пен

Бруно Голніш також заявив, що конфлікт України з РФ не в інтересах Європи.

Бруно Голніш. Фото: Gollnisch.com.

У квітні за надання Україні безвізового режиму з ЄС проголосували 521 членів Європарламенту, а проти були 75 депутатів. Це 18 італійців, по 16 представників Франції та Великої Британії, представники Нідерландів, Греції, Німеччини, Австрії, Швеції, Польщі, Бельгії та Чехії – не лише праворадикали, але й консерватори, позафракційні та ліві. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Серед них був і Бруно Голніш – депутат Європарламенту, академік права і член "Національного фронту", який свого часу конкурував із Марін Ле Пен за місце партійного лідера. "Це було не проти України, це наша загальна позиція. Ми проти того, щоби візу узгоджували на рівні Європейського Союзу , адже ми занадто відкрили кордони Європи і тепер неможливо контролювати міграцію", - пояснив він мотиви свого голосування українським журналістами.

За його словами, проблема не в Україні, а в кордонах самого ЄС, адже багато європейців підозрюють, що вони незахищені, а національні держави втратили над ними контроль. "Ми боїмося, що кордони Євросоюзу в небезпеці. Як приклад – Італія. Туди потрапляє багато людей з Африки, які просять притулку і якого не варто давати. Отже, це справжня проблема і національні кордони Європи, на мою думку, треба тримати під вартою", - наголосив євродепутат.

Голніш також заявив, що конфлікт України з РФ не в інтересах Європи. "Я визнаю, що я дуже симпатизую Україні, і мені не подобається, що таке відбувається у вашій країні. Я вважаю, що ми, європейці, маємо допомогти налагодити важкі стосунки з Росією. Хоча ми не хочемо бути всередині цього конфлікту. Шкода, що він є, але він не має нічого спільного з нашими національними інтересами", - заявив французький націоналіст.

Водночас він визнав, що українці не матимуть проблем із потраплянням на територію ЄС після схвалення рішення про надання безвізу. Зокрема й ті, котрі мешкають на тимчасово окупованих територіях України. "Допоки вони можуть довести, що мають громадянство України, вони не будуть мати жодної проблеми приїхати в Європу. Можливо, там навіть будуть біженці, але Європа і без того переповнена біженцями з усіх куточків світу", - нагадав Голніш.

На його думку, ідеї повернення РФ до Європи можна буде згадати після завершення війни в Україні. "Це може статися тільки після того, як конфлікт між Росією та Україною мирно вирішиться. Допоки буде ситуація як нині, нам треба пробувати допомагати знайти рішення, оскільки нам потрібно тримати добрі стосунки з обома країнами. Але Росія, на мою думку, бути асоційованим членом Європейського союзу не може. ЄС стає більшим, я навіть не побоюся сказати – гладшим, і через це він колись обов'язково лусне. Ми ж уже нічого не контролюємо – не контролюємо кордони, торгівлю товарами з Азії, деякі промислові галузі Європи навіть починають руйнуватися через це, і ми не використовуємо наш потенціал. І саме тому дуже багато європейців дуже незадоволені політикою Європи", - пояснив він.

Водночас навіть такий скептик зізнався, що має гарні уявлення про українців і хотів би, щоб вони приїздили до Європи. "Дипломати, журналісти, туристи, студенти. Ми навіть мали українку, яка стала королевою Франції. Щоправда, це було дуже давно – майже тисячу років тому", - розповів Голніш.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...