"Я повернуся в Україну": Саакашвілі розповів про наміри влаштувати турне по Європі

Колишній голова Одеської ОДА підкреслив, що не збирається відмовлятися від своїх планів з реформування України.

Міхеїл Саакашвілі. Фото:BBC

Колишній президент Грузії і екс-голова Одеської області Міхеїл Саакашвілі, який став одним з найвідоміших осіб без громадянства, після візиту до Польщі планує відвідати й інші країни Європи. Таку заяву він зробив в інтерв'ю польській радіостанції RMF FM, передають Патріоти України.

"Я є лідером партії, незважаючи на те, що Порошенко позбавив мене громадянства. Українське суспільство не погодиться з цим рішенням, тому я повернуся в Україну. Зараз я перебуваю в Польщі, незважаючи на те, що Порошенко не хотів, щоб я залишав США, де я дізнався про позбавлення громадянства. Тоді я відразу ж прилетів до Варшави. Я планую зустрічі і в інших європейських містах", - сказав він, зазначивши, що Варшава важлива для України.

Саакашвілі підкреслив, що не збирається відмовлятися від своїх планів з реформування України. Він має намір вести активну політичну діяльність, але не розповідає, як зробить це без українського громадянства.

Політик вже встиг зустрітися з польськими парламентаріями. У зустрічі взяли участь заступник спікера депутатів сейму, кілька членів "ПіС" і українські політики, які приїхали на зустріч з Києва.

За словами Саакашвілі, Польща є для більшості українців прикладом того, як буде виглядати в майбутньому Україна. "Для нас ви - наддержава в Європі. Україна теж хоче бути сильною", - заявив він.

Політик також повідомив, що прилетів до Польщі, щоб обговорити співпрацю своєї партії з "Законом і справедливістю", і планує зустріч з лідером політсили Ярославом Качиньським. Крім того, Саакашвілі призначив зустріч з Джаросло Какзіньські.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...