"Я цю владу називаю "янукович-лайт", вони гаєчки намагаються потихеньку позакручувать", - Іслямов

Кримський активіст про останні події і блокаду півострова.

Ленур Іслямов. Фото: ЖЖЕнергетична блокада допомогла жителям Криму відчути, що Україна поруч. Про це розповів координатор блокади півострова Ленур Іслямов в інтерв'ю "Одеському кризовому медиацентру", повідомляють Патріоти України.

"Якби ви бачили, скільки людей виїхало з Криму, щоб просто з нами поговорити! У нас є щотижневі телемости з Кримом - аудіоміст звідти, відеоміст звідси. Чого вдалося досягти енергетичною блокадою? Вони в чомусь втратили страх, стали дзвонити, називати імена. Люди стали відчувати підтримку, відчувати, що Україна не десь там, а вона тут, поруч - на кордоні", - зазначив він.

Іслямов повідомив, що на момент анексії Криму в березні 2014-го року сталося кілька ганебних історій, коли через дружин певних російських політиків окупанти домовлялися про здачу їм літаків і вертольотів. "Так воїни не повинні чинити, це ганебно, на договорняках, по "лівих" схемах. Наприклад, торгують з Кримом, щоб обійти американські санкції, але наших-то санкцій немає, тому торгують в рублях. Ми транспортуємо електроенергію як логісти, але ми самі себе обманюємо, а це руйнує всю нашу честь українську. У людей пропадає віра в цю державу", - заявив координатор блокади Криму.

Він підкреслив, що народ в Україні зараз живе окремо, а влада - окремо, хоча зовсім недавно стався Майдан. "Якщо третій Майдан буде, з такою кількістю озброєних людей, він буде дуже кривавим. Я цю владу називаю "янукович-лайт", вони гаєчки намагаються потихеньку позакручувать. Але як тільки ми почнемо дозволяти це владі робити, ми прийдемо в глухий кут", - підсумував Іслямов.

"Повільно варити Україну до смерті": Представник американських демократів розніс альтернативний закон Джонсона

вівторок, 16 квітень 2024, 22:02

Конгресу США знадобиться щонайменше два місяці, щоб провести через усі формальні процедури альтернативний законопроект про військову допомогу Україні, який пропонує спікер Палати представників Майк Джонсон. Про це заявив високопоставлений представник Д...

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...