На грані: "Ядерна війна Росії проти США відбудеться в Європі", - The Guardian

Рішення президента США Дональда Трампа вийти з угоди про ліквідацію ракет малої і середньої дальності стане потужним ударом по глобальній, а зокрема по європейській безпеці. Про це на сторінках The Guardian пише генеральний секретар "Кампанії за ядерне роззброєння" Кейт Хадсон, повідомляють Патріоти України.

Вона нагадує, що договір, який Рональд Рейган і Михайло Горбачов підписали у 1987 році, заборонив ядерні ракети наземного базування з радіусом дії від 500 до 5500 кілометрів. Це призвело до знищення близько 2700 ракет малої і середньої дальності.

Це означає, що крилаті ракети зникли з території Великої Британії, а SS-20 – з континентальної Європи. «Розірвання договору стане моментом кінця обмежень ядерних арсеналів, про які вдалося домовитися в 1980-х роках. Це відкриє шлях для повернення в Європу крилатих ракет такого типу, який має лише одну мету: ядерна війна між США і Росією на території Європи. Ми це розуміли у 80-х і ми мобілізувалися проти цього», - йдеться в статті. Вона зауважує, що договір про ліквідацію ракет малої і середньої дальності був результатом масового міжнародного протесту проти ядерної ескалації у 80-х роках.

«Кампанія з ядерного роззброєння» теж брала в цьому участь і мобілізувала сотні тисяч людей. І зараз теж потрібно твердо виступити проти повернення ядерної ескалації Холодної війни. Тому «Кампанія» знову закликає людей дати відсіч цим крокам.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...