Як не бідному бджоляру-пенсіонеру назбирати на золотий унітаз: Ющенко все ще отримує пенсію від Януковича

Минулого року за даними Державного управління справами, екс-президент отримав 336 тисяч гривень.

Віктор Ющенко. Фото:news.bigmir.net

Минулого року колишній президент Віктор Ющенко, не працюючи, отримав 336 тисяч гривень від держави. Ці гроші йому надали завдяки праву на довічне утримання. Про це повідомляється з посиланням на дані Державного управління справами, передають Патріоти України.

"Минулого року за даними Державного управління справами, він отримав 336 тисяч гривень. Крім того, Ющенку пожиттєво належить дача №2а будинку відпочинку "Конча-Заспа", - зазначає видання.

Також він має право на два автомобілі та двох помічників і радника. Усе це зазначено в указі, який свого часу підписав Віктор Янукович. Зазначається, що інші українські президенти у 2017 році ані грошей, ані житла від держави, за даними ДУС, не отримували.

"Довічне утримання представники виконавчої влади в Україні отримують не за законом, а за рішенням президента або уряду. Тож зі зміною влади привілеї можуть бути втрачені", - йдеться в поясненні.

"Це, приміром, сталося з Леонідом Кучмою, який так само користувався пільгами. Проте кілька років тому їх скасували. Так само, як і для колишнього спікера Верховної Ради Володимира Литвина", - розповідають журналісти.

Водночас, право на довічне утримання в Україні залишається за суддями. За законом, це – 50% суддівської винагороди. Причому за кожен рік роботи понад 20 років сума збільшується на 2%.

Джерело: DW

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....