Як рятували "правильних людей": "Повна підстава Парубія”, – зафіксована переписка Сюмар під час голосування за звільнення зрадників-суддів (відео)

Вчорашня часткова невдача позачергової сесії Верховної Ради – це свідомий намір. Кивають на Петра Порошенка.

У Верховній Раді забракло голосів для звільнення всіх суддів -зрадників. Фото: ua.korrespondent.net.

Учора, 29 вересня, Верховній Раді не вдалося довести до кінця голосування за звільнення 33-х суддів через брак голосів депутатів, пишуть Патріоти України з посиланням на Інформатор.

Із листування заступниці голови фракції “Народного Фронту” Вікторії Сюмар із її колегами із парламенту та Адміністрації президента випливає, що часткова невдача позачергової сесії Верховної Ради – це свідомий намір Петра Порошенка.

Обговорюючи неготовність депутатів до розгляду списку суддів, брак їх біографій та нелогічний порядок висунення кандидатур, політик припускає, що таким чином президент Петро Порошенко втілює свій план “як опустити раду і контролювати судову систему”.

Ситуацію, що склалася, депутат називає “повною підставою Парубія” (голова Верховної Ради Андрій Парубій, – ред.).

” – Парубій каже, що він був жорстоко проти, бо немає голосів.

– ОВ розказував, що це його ініціатива, а ПП підтримав. Типу – дада, треба проголосувати. Але то не важливо. В нас нормальний план.

– Завтра думаю.

– Повна підстава Парубія”, – йдеться у діалозі Вікторії Сюмар із колегою.

У подальших діалогах йдеться про те, що президент Порошенко хоче “перекинути відповідальність” на народних депутатів від коаліції та здобути прихильність суддів, яким вдасться уникнути звільнення.

“Привіт! Що у вас за блядство твориться? Де всі ваші?

– Думаю це підстава Петра. Ми навіть не починали розгляд по Майдану. Ніхто не готовий. Жодних біографій.

– Хоче на вас перекинути відповідальність?

– Так. А суддів на свою раду правосуддя.

– Я вас захистив тепер служіть мені?

– Парубій просто розгублений.

– Бачу.

– Так, по ПП

– Ти від нього не відходиш)

– Це його план як опустити раду і контролювати судову систему.

– Логічно.

– Але як Андрій міг почати не з майданівських суддів?

– Так отож”.

Як відомо, учора, 29 вересня, Верховна Рада звільнила 20 суддів у зв’язку з порушенням ними присягизвільнила 20 суддів у зв’язку з порушенням ними присяги.

Рішення щодо кожного судді парламентарії ухвалювали окремими постановами більшістю голосів. Зокрема, народні депутати звільнили ряд суддів із Києва, Дніпра, Одеси, Борисполя (Київська область), Харкова, районних центрів на Черкащині й Херсонщині. Серед звільнених суддів – здебільшого ті, які порушували справи проти майданівців, зокрема суддя Печерського райсуду Світлана Волкова, яку звинувачують в ухваленні незаконного рішення про звільнення з-під варти колишнього командира спецроти “Беркута” Дмитра Садовника.

Водночас, Верховна Рада поки що не змогла звільнити більше суддів через нестачу голосів у залі парламенту. Проте, триває обговорення і народні депутати можуть переголосувати для того, щоб усе ж звільнити всіх запланованих суддів.

Фото та відео – Всеволод Філімоненко.

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...