Як "викручували руки" небезпечній "фінансовій акулі": Непроста розмова посла США з Коломойським стала "точкою неповернення" в питанні "Привату"

Конфіденційна угода між Мінфіном і НБУ з одного боку і Коломойським і Боголюбовим - з іншого передбачає зобов'язання екс-власників протягом півроку забезпечити численні кредити реальними заставами, далі - компенсувати втрати держави.

Ігор Коломойський. Фото:firtka.if.ua

Перед тим як рішення про націоналізацію "Приватбанку" було прийнято остаточно, у бізнесмена і колишнього співвласника банку Ігоря Коломойського відбулася розмова з послом США Марі Йованович. Про це повідомляє LB.ua з посиланням на джерела, зазначають Патріоти України.

Ця розмова, як відзначають джерела, був вельми непростою і стала "точкою неповернення" в історії з переходом "Приватбанку" з приватної власності в державну.

Крім того, як вдалося з'ясувати виданню, конфіденційна угода між Мінфіном і НБУ з одного боку і Коломойським і Боголюбовим - з іншого передбачає зобов'язання екс-власників протягом півроку забезпечити численні кредити реальними заставами, далі - компенсувати втрати держави.

Як повідомив в інтерв'ю програмі "Лівий берег" міністр фінансів Олександр Данилюк домовленості ці не оформлені юридично. Однак в разі невиконання взятих на себе зобов'язань колишнім власникам "Приватбанку" загрожує предметна відповідальність.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...