Як за Андропова з Брежнєвим: Росіян, "що ганьблять державу", знов відправлятимуть до психлікарень

РФ стрімко повертається до "світлого минулого". Якщо все продовжиться таким чином, то до концтаборів та розстрільних трійок вже недовго.

Росіян знову хочуть відправляти у психлікарні за критику "держави". Фото: соцмережі.

До комітету із законодавства Законодавчих зборів Санкт-Петербурга внесли законопроект, що розширює підстави для примусової госпіталізації громадян в психіатричні лікарні. Як повідомляє zaks.ru, документ був розроблений за участю співробітників Військово-медичної академії імені Кірова, а також юристів-експертів, передають Патріоти України.

В даний час людей, які страждають психічними розладами, можна примусово відправляти в лікарні згідно постанови судді, якщо вони становлять небезпеку для себе або оточуючих. Автори законопроекту вважають термін «навколишні» не цілком визначеним і пропонують помітити на «охоронювані законом інтереси особистості, суспільства або держави».
Одночасно пропонується внести поправку в закон «Про поліцію», що дозволяє поліцейським проникати в житло і на інші об'єкти для надання сприяння в проведенні недобровільної госпіталізації. Крім того, пропонується надати право подавати заяву на проведення психіатричного огляду медичним психологам. Зараз це дозволяється лише родичам, лікарям, або посадовим особам.
Законопроект розкритикували депутати від КПРФ і «Справедливої Росії». Комуніст Олександр Рассудов заявив, що запропонована ініціатива нагадала йому фільм «Пролітаючи над гніздом зозулі», де головному герою зробили лоботомію за те, що той боровся проти системи.
«Коли я бачу термінологію «інтереси держави», відразу все стає зрозуміло. Є гарна приказка: коли державі вигідно, воно називає себе Батьківщиною. Мені здається, це дуже небезпечна тенденція», - зазначив Рассудов.
«Мені б дуже не хотілося, щоб як в недалекі часи співвідносили психічно хворого і політв'язня. Соромно, що такий законопроект буде виходити з такого великого і значимого регіону як Санкт-Петербург», - сказав у свою чергу член комітету із законодавства Олександр Єгоров.
Втім, незважаючи на протести, зупинити законопроект повністю не вдалося: депутати домовилися відкласти його розгляд і створити робочу групу, до якої увійдуть в тому числі представники комітету з охорони здоров'я і експерти-медики.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...