Якщо б грім не грянув, народ не дочекався б? Президент озвучив план деофшоризації

За словами Порошенка, першим кроком у цьому процесі має стати приєднання України до міжнародної конвенції щодо забезпечення доступу України до рахунків нерезидентів.

Порошенко на засіданні робочої групи з питань деофшоризації. Фото:www.president.gov.u

Президент України Петро Порошенко виступив за розробку законодавчих пропозицій щодо деофшоризації, озвучивши кілька перших кроків для запуску такого процесу. Про це повідомили в прес-службі глави держави, інформують Патріоти України.

За словами Порошенка, першим кроком має стати приєднання України до міжнародної конвенції щодо забезпечення доступу України до рахунків нерезидентів.

Президент заявив, що Міністерство фінансів України та Державна фіскальна служба України повинні зробити необхідні кроки для забезпечення підписання та ратифікації відповідної угоди, яка забезпечить доступ українським органам влади до рахунків українських резидентів в іноземних банках.

"На сьогоднішній день більше 30 країн приєдналися до цієї ініціативи. На моє глибоке переконання, ця інформація повинна бути відкрита, прозора і врахована в відповідних органах влади", - підкреслив Порошенко.

Наступним кроком має бути забезпечення надходження податків в Україні від діяльності компаній, незалежно від того, зареєстровані вони в Україні чи за її межами, якщо вони прямо або опосередковано належать українському резиденту.

"Якщо український резидент не платить податки в Україні, це повинно розглядатися українським законодавством як ухилення від сплати податків і має тягнути за собою певну відповідальність", - підкреслив він.

Президент також наголосив на необхідності надання Комісії з цінних паперів і фондового ринку можливості отримувати необхідний обсяг інформації для запобігання використання механізму для уникнення оподаткування.

До складу робочої групи з розробки законодавчих пропозицій щодо деофшоризації увійшли керівники та уповноважені представники Кабінету Міністрів, Комітету з питань податкової та митної політики Верховної Ради, Національного банку України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку і Державної фіскальної служби України.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...