"Якщо десь побачите людей, які закликають силою взяти Лавру, монастир або храм, знайте, що це московська агентура. Тому що мета Кремля - розпалити в Україні війну", - Порошенко

За словами президента України, створення єдиної Української православної церкви - це шлях до миру, взаєморозуміння і об'єднання.
Петро Порошенко. Фото: LIGA.net.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що не дасть розпалити в Україні релігійну війну після надання автокефалії. Про це він заявив у відеозверненні в четвер увечері, повідомляють Патріоти України.

"У нас не було, немає і не буде державної церкви. І в освячену Томос Українську православну церкву теж ніхто нікого не буде запрошувати силою. Ще раз підкреслюю - це питання вільного вибору для кожного віруючого. Спільне створення незалежної церкви не може бути підставою для розбрату , протистояння, насильства і ми цього точно не допустимо", - сказав Порошенко.
За словами президента України, створення єдиної Української православної церкви - це шлях до миру, взаєморозуміння і об'єднання. "І якщо десь ви побачите людей, які закликають силою взяти Лавру, монастир або храм, знайте, що це московська агентура. Тому що мета Кремля - розпалити в Україні релігійну війну. І це точно не мій план, не план українського народу і української держави", - сказав президент.
Порошенко також підкреслив, що держава Україна буде поважати вибір тих, хто вирішить залишитися в тій церковній структурі, яка збереже вірність РПЦ.
Джерело: Цензор.НЕТ

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....