"Якщо гине ворог, то лише тому, що він сам захотів загинути", - священик з АТО про ліквідацію терористів на Донбасі

Ілюстрація: kor.ill.in.ua

У ситуації, коли військові захищають свої землі при наступі противника, не можна говорити про те, що вони чинять вбивства. Про це в інтерв'ю виданню "Главком" заявив протоієрей Української православної церкви Київського патріархату, капелан сил АТО Костянтин Холодов, повідомляють Патріоти України.

"На війні немає вбивства. Зокрема, якщо говорити про оборонні дії, а не про наступальні. Якщо гине ворог, то лише тому, що він сам захотів загинути. Він знав, що якщо піде зі зброєю в руках, то буде ліквідований. Людина сама себе вбиває - своїми діями. У нормального військового немає бажання вбивати, є бажання захищати", - сказав він.

За словами капелана, в умовах війни єдиний шлях зупинити ворога - ліквідувати його будь-яким способом. Тому він вважає за краще говорити швидше про деактивацію ворога, а не про його вбивство.

Також Холодов зазначив, що для чоловіка смерть в бою є почесним закінченням життя.

"Це ж не Бог вбиває людей. Але Бог допускає вбивства. Бог допускає смерть. Ми всі стоїмо на порозі вічності. Просто один йде раніше, інший - пізніше. І загинути в бою - почесна смерть для чоловіка. Я навіть трохи заздрю тим, хто загинув такою смертю", - скав капелан, додаючи: "Ще раз говорю: ми всі - на порозі вічності, але один перейде туди героєм, а інший - гидотою".

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...