Якщо кривавий фюрер зважиться на велику війну: Тишкевич розповів, чи в змозі ЗСУ відбити атаку Росії сьогодні

На сьогодні ЗСУ можуть впевнено стримати потенційний наступ російської армії. Але повноцінно перейти в атаку сил і засобів в України поки що немає. Таку думку в ефірі ObozTV висловив аналітик "Українського інституту майбутнього" Ігар Тишкевич, повідомляють Патріоти України.

За його словами, повернути Донбас силовими методами, одним різким наступом, сьогодні неможливо. "Росія може оперативно стягнути велику кількість техніки, в тому числі і застарілої за мірками РФ, наприклад, Т-64, Т-72. Вона це може зробити протягом місяця", — пояснив Тишкевич.

Він нагадав, що в ЗСУ сьогодні на озброєнні стоїть лише приблизно 800 танків. У той час, як армія Росії має у строю 3030 танків і 10 200 танків на зберіганні.

"Вести наступальні бої, якщо Росія захоче ввести на Донбас ще декілька батальйонно-тактичних груп? Не думаю, що такий наступ буде успішним і я більш ніж упевнений, що це розуміють у тому числі в нас у Генштабі та Міноборони", - підсумував він.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...