"Якщо українці проголосують за маріонетку, це остаточно переконає Кремль в тому, що об нашу країну можна витирати ноги", - Портников

Фото: donpress.com

"Якщо українське суспільство буде налаштоване на тривале протистояння з Росією аж до відновлення територіальної цілісності нашої країни, то агресор рано чи пізно почне відступати", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Японська сторона негайно відкинула пропозицію російського президента щодо укладення мирного договору без попередніх умов.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, який в момент висунення Путіним цієї пропозиції знаходився поруч з російським президентом у Владивостоці, навіть не став це коментувати. А генеральний секретар Кабінету міністрів Японії Йосіхіде Суга підкреслив, що японська сторона буде "наполегливо продовжувати вести переговори на основі такого курсу - вирішити проблему із поверненням північних територій (Курильські острови - В.П.), а потім укласти мирний договір".

Володимир Путін чудово знає про цю японську позицію. Але російський президент, який знає і про щире бажання японського прем'єр-міністра поліпшити відносини з Москвою і вирішити проблему з мирним договором, вирішив спробувати зацікавити Абе своєю пропозицією - а раптом клюне?

Тому що це і є російське уявлення про компроміс - у нас залишається все, що ми вже отримали, а ви з нами товаришуєте "без попередніх умов". І нехай це до кінця не можуть зрозуміти японці, які далекі від російських цивілізаційних і політичних реалій - але ми ж маємо розуміти!

Росія і Україні буде висувати аналогічні умови - давайте дружити, ми ж брати, але ось тільки Крим залишається частиною Російської Федерації і допомагати "народним республікам" на Донбасі ми теж продовжимо. Той, хто думає, що цю ситуацію можна вирішити за допомогою колабораціоністської позиції, обрання проросійського президента і парламенту, дуже помиляється. Досить подивитися на досвід Республіки Молдова: промосковський президент цієї країни Ігор Додон, який не приховує своїх симпатій до Путіна, все одно сприймається в окупованому росіянами Придністров'ї як президент чужої держави.

І з нами буде так само: якщо українці проголосують за маріонетку, це остаточно переконає Кремль в тому, що об нашу країну можна витирати ноги. Будуть обурюватися, але потім звикнуть.

Мені ближче позиція Японії. Прем'єр-міністр Сіндзо Абе дуже хотів би увійти до історії як політик, який вирішив проблеми з Росією. Але - не ціною відмови від принципових позицій. Японському прем'єру цього не можуть дозволити ані політична інтуїція, ані принципи, ані японське суспільство. Останнє варто особливо виділити.

Тому що якщо українське суспільство буде налаштоване на тривале протистояння з Росією аж до відновлення територіальної цілісності нашої країни, агресор рано чи пізно якщо не здригнеться, так принаймні переміститься у реальний світ, в якому розплатою за агресію буде повний розрив з Україною. Ну а якщо ми коли-небудь погодимося на мир за будь-якої ціни, на країну без Криму і Донбасу - це буде означати, що повернення України до ролі московської колонії є неминучим".

Джерело: Еспресо.ТV

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...