Якщо вибори наступного тижня: Соціологи оприлюднили рейтинг кандидатів у президенти

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко очолила б першу п'ятірку кандидатів, якби вибори президента відбулись наступного тижня. Такі дані опитування громадської думки презентовано сьогодні на прес-конференції у Києві, повідомляють Патріоти України.

"Якби вибори президента відбулись наступного тижня, рівень підтримки першої п’ятірки кандидатів був би таким: Юлія Тимошенко - 13,4% серед всіх (18,6% від тих, хто визначився та голосуватиме), Володимир Зеленський - 10,8% (15%), Юрій Бойко - 8,5% (11,8%), Анатолій Гриценко - 8,1% (11,2%), Петро Порошенко - 7,7% (10,7%). Тобто є явний лідер та чотири кандидати, які виборюватимуть шанс пройти до другого туру", - сказано у прес-релізі за результатами опитування.

Також, як повідомляється, 77,8% респондентів заявили, що готові під час виборів президента прийти на виборчі дільниці. Вказали, що точно не голосуватимуть, 17,8% опитаних, 4,9% не визначились, чи голосуватимуть або ухилились від відповіді.

Крім того, у прес-релізі зазначається, що найвищий антирейтинг на сьогодні мають нинішній президент Порошенко (ніколи б не проголосували за нього 51,9% опитаних), Тимошенко (28,9%), представник «Опозиційної платформи – За життя» Бойко (24,8%) та голова Радикальної партії Олега Ляшко (22,8%). При цьому найбільший потенціал до зростання рейтингу (називають другим можливим кандидатом, за якого можуть проголосувати) мають голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко 7,6%, щоумен Володимир Зеленський (6,5%) та Тимошенко (5,5%).

Опитування громадської думки проводили з 16 по 22 грудня 2018 року спільно Центр «Соціальний моніторинг» та Український інститут соціальних досліджень імені О. Яременка. Опитування охопило всю територію країни (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, АР Крим). Вибіркова сукупність репрезентативна за віком (населення від 18 років і старші), статтю, типом населеного пункту та регіоном. Всього було опитано 2045 респондентів.

Стандартні відхилення за достовірних 95% не перевищують 2,2%. Рівень кооперації респондентів становить 57%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв’ю за місцем проживання респондента „віч-на-віч”.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...