"Янукович чекає на… нового Януковича", - Портников про підступний план втікача

Колишній президент України, як і його кремлівські куратори, все ще сподівається на перемогу проросійських сил в Україні.

"Новина про те, що колишній президент України потрапив до лікарні Скліфосовського у "нерухомому стані" - втім, залишив її за кілька годин, щоб стати пацієнтом якоїсь загадкової приватної клініки - це не бюлетень про стан здоров'я. Це інформація про політичні наміри", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Ще кілька тижнів тому Янукович був сповнений бажання виступити в суді і розповісти нам про "державний переворот" і "злочини Майдану". Але люди, які є кураторами Януковича у російському керівництві, очевидно, порадили йому помовчати - щоб не завадити спільним перспективам. Навіщо виступати у суді з останнім словом і нариватися на вирок у справі про державну зраду? Адже набагато простіше затягнути процес до обрання нового господаря кабінету на Банковій. А з цією людиною можна і потрібно буде домовитися. І навіщо ускладнювати її життя скасуванням вироку Януковича або помилуванням колишньому президенту? Нехай краще Януковича виправдає новий суд - чесний і безкомпромісний суд, який отримає імпульс після виборів 2019 року.

У Путіна і Януковича одне спільне бажання - кардинально змінити владу в Україні. Путін, та Янукович хочуть покращення свого життя. Путіну потрібна відміна санкцій, Януковичу - повне відновлення контролю над фінансовими потоками, втраченими після втечі з Києва. Путін упевнений, що новому президенту потрібно буде з ним домовлятися - бо інакше продовжиться війна, інакше величезну кількість коштів Україна продовжить витрачати на оборону, інакше доведеться виконувати вимоги МВФ замість того, щоб просто взяти у Кремля черговий кредит. І я не скажу, що він зовсім не має рації. Поки величезні ресурси витрачаються на оборону, поки російський ринок для нас закритий, поки Москва робить все можливе, щоб позбавити нас можливостей транзиту і прийому вантажів - від будівництва нових газопроводів до провокацій у Азовському морі - серйозно підняти життєвий рівень населення не вдасться жодному президенту і уряду. Такими є реалії, які багато хто з наших співвітчизників не хоче усвідомлювати.

Це означає одне - президенту, який буде обраний наступного року, доведеться або продовжити виснажливу боротьбу, або капітулювати в обмін на закінчення війни та економічні преференції. Ну і зрозуміло, домовитися із Путіним про все, що турбує російського президента - а серед іншого і про долю Януковича. Так, це може призвести до нових повстань і повалення такого президента. Але Путін і Янукович - не зважаючи на два українських Майдани - не вірять у повстання. Вони вірять у гроші і технології.

Весь їхній розрахунок сьогодні - чекання на чергового зрадника. Янукович чекає на нового Януковича. Саме тому йому нема чого зараз йти до суду".

Джерело: Еспресо.ТV

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...