Янукович мав блокнот, куди записував відвідувачів, деяких привозили в багажнику - екс-голова СБУ

Валентин Наливайченко заявив, що керівник охорони екс-президента Януковича знає про таємні угоди і відвідувачів глави держави.

Віктор Янукович. Фото:ZN.ua

Екс-президент України Віктор Янукович записував у блокнот всі роздачі грошей політикам, а також візити до нього, деяких відвідувачів привозили в багажнику автомобіля. Про це розповів колишній голова СБУ Валентин Наливайченко, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

"З каси Партії регіонів фінансувалася розробка так званого плану Бумеранг і інших ... На провокації і незаконні оборудки проти активістів Майдану гроші також видавалися", - заявив він.

Екс-глава СБУ додав, що після Революції гідності під час усіх слідчих дій, які проводилися спецслужбами і МВС, у правоохоронців не було в наявності документів "чорної каси" Партії регіонів. При цьому він зазначив, що необхідно допитати тих, хто віддав першу половину цих документів. Крім того, Наливайченко підтвердив, що існує особистий блокнот Януковича, куди той записував суми, які давав українським політикам.

"Сам він був неграмотний, тому писав йому Кобзар, особистий керівник його охорони, і такий блокнот був. І там були записи не тільки про гроші, а й про те, хто, як і коли відвідував Януковича", - зазначив він.

При цьому екс-глава СБУ заявив, що деякі відвідувачі приїжджали до Януковича в багажнику автомобіля.

"Ховались же! Щоб ніхто не побачив ... Безумовно, там (в блокноті. -ред.) все це є", - підсумував Наливайченко.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...