Яценюк + Кононенко = кулявлоб: Абромавічус очолить радикальне крило партії Саакашвілі

Скандальний вихід Абромавічуса з Кабміну ознаменував початок активізації політпроекту Міхеїла Саакашвілі

Ілюстрація:http://www.depo.ua/

Не секрет, що сьогоднішня скандальна заява міністра економіки Айвараса Абромавічуса про відставку та звинувачення на адресу заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у корупції – це гра на випередження. Раніше видання Depo.ua вже писав про те, що посада Абромавічуса мала відійти Віталію Ковальчуку, який після переформатування уряду мав поєднати крісла першого віце-прем’єра та міністра економіки. Варто нагадати, що свого часу подібний фінт вухами зробив Саша Боровик, який, залишаючи посаду заcтупника міністра економіки, звинуватив керівництво Кабміну в ігноруванні його реформаторської діяльності, зазначають Патріоти України.

На цьому паралелі не завершуються – як і у випадку з Боровиком за спиною маячить постать голови Одещини Міхеїла Саакашвілі.

Так, політолог Тарас Березовець у дописі в Facebook повідомив, що вчора бачив Абромавічуса та Саакашвілі в одному зі столичних ресторанів. "Тепер зрозумілий предмет зустрічі. Цікаво інше, що міністр проводить консультації напередодні своєї відставки з губернатором, зайнятим створенням нової політичної сили в переддень дострокових виборів Ради у вересні", - написав він. До речі, коли Боровик залишав Кабмін, він теж зазначав, що перед цим консультувався з Саакашвілі…

Сам Міхо відреагував на це повідомлення дуже оперативно, теж наїхавши на Кононенка та прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. "Вчора довго говорили з Айварасом Абромавічусом і він розповів ще багато всього цікавого. Хіба не сумно, що литовці і грузини змушені взяти на себе функцію захисників країни від деяких нечистих на руку етнічних українців, які прорвалися у владу.

Я працюю разом з Айварасом в Раді з реформування держпідприємств, головою якого я став з його ініціативи і хочу підтвердити, що всі наші ініціативи по зміні керівників держпідприємств блокуються особисто Прем'єр-міністром з подачі одного з лідерів фракції БПП-Солідарність в Раді - Ігоря Кононенка і ще декількох груп впливу", - написав він у соцмережах. Фактично мова йде про майже відкриту заяву Міхо про створення власного політпроекту, у який увійде і литовець.

Тут варто звернути увагу на те, що політична риторика команди Саакашвілі вийшла на новий радикальний рівень. Раніше Саакашвілі всіляко уникав критики відносно Кононенка, акцентуючи увагу на команді прем’єр-міністра.

Втім, фактично саме Абромавічус дав старт цій історії, і вочевидь, саме він стане рупором конфлікту з Кононенком, ставши головним "радикалом" у команді одеського губернатора, навіть посунувши з цієї позиції Сашу Боровика.

Особлива "гра" Кремля? В ISW пояснили, що стоїть за арештом заступника Шойгу, якого запідозрили в держзраді

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:47

Російська влада заарештувала заступника міністра оборони Тимура Іванова 24 квітня за звинуваченням у отриманні хабаря, хоча інші джерела вказали, що він підозрюється у державній зраді. Арешт топчиновника викликав в інформаційному просторі країни-агресо...

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...