Яценюк незабаром залишить посаду прем'єра через бійку в Раді, - депутати

Деякі з нардепів прогнозують, що прем'єр подасть у відставку на початку року, інші дають йому час до весни.

Арсеній Яценюк. Фото:atn.ua

Депутати Верховної ради пророкують швидку відставку прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. Про це пише видання Вести, зазначають Патріоти України.

Наприклад, депутат Ігор Кононенко, перший заступник голови фракції партії "Блок Петра Порошенка" точної відповіді про долю прем'єра не дає.

"У Яценюка закінчився імунітет. Якщо набереться 150 голосів, то можна ставити до порядку денного питання про уряд, якщо буде 226, тоді можна відправляти у відставку. Чи будемо ми це робити в цьому році - навряд чи. Далі не заглядаю", - сказав Кононенко.

Відставку прем'єра відклали до весни, а як компенсацію "Народному фронту" запропонують висунути кандидатуру на цей пост, відзначають інші депутати.

"Нехай пропонують кандидатуру, якщо відмовляться, то право вносити пропозицію перейде нам. Механізм відставки запущений, думаю, все закінчиться до квітня", - говорить депутат від БПП Борислав Розенблат.

Крім того, він підкреслив, що, у випадку, якщо Яценюк не буде діяти відповідно до Конституції, то депутати зроблять все набагато швидше - "максимально січень-лютий".

"У кожному разі, в грудні після прийняття бюджету приймемо рішення про заміну багатьох міністрів", - додав Розенблат.

Питання про відставку Арсенія Яценюка вже вирішене, сьогодні обговорюють його наступника, заявив політолог Руслан Бортник.

"Я думаю, що Яценюк до весни не досидить - імовірна його відставка вже в грудні, максимум в кінці січня - початку лютого", - сказав Бортник.

Удар по авіабазі "Кущевська": Розвідка Британії оцінила, до чого призведе розосередження літаків Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:30

Впродовж тижня українська атака на російську авіабазу "Кущевська", ймовірно, призвела до того, що приблизно 40 літаків різних типів були виведені з цього району. Їх розподілили між кількома аеродромами. Про це пише Міноборони Великої Британії, передают...

ГУР проти російського "Тора": У мережі показали, як HIMARS спалив пускову ворожого ЗРК (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:21

На Запорізькому напрямку бійці підрозділу активних дій Головного управління розвідки МОУ спільно із операторами HIMARS виявили та знищили пускову установку зенітного ракетного комплексу "Тор", передають Патріоти України. Деталі: Розвідники зазначають, ...