Яценюка у відставку: Саакашвілі закликав Порошенко ухвалити доленосне рішення

Президент повинен забути про бізнес чи дружбу та прийняти рішення, виходячи з інтересів країни.

Михайло Саакашвілі. Фото: www.business.ua.

Одеський губернатор Михайло Саакашвілі закликав президента України Петра Порошенка прийняти рішення про повне перезавантаження уряду Арсенія Яценюка і відставку генпрокурора Віктора Шокіна. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Гордон.

Політичні наслідки відставки міністра економрозвитку Айвараса Абромавічуса вже є, і президенту України Петру Порошенко потрібно приймати рішення для вирішення цієї ситуації. "Незалежно від того, які сентименти він відчуває до прем'єр-міністра, якихось членів парламенту зі своєї партії чи інших соратників, є обов'язки президента України. Я думаю, що він повинен встати над ситуацією і прийняти рішення, виходячи з інтересів країни", - заявив він.

До таких рішень Саакашвілі відніс повне перезавантаження уряду України і заміну генпрокурора Віктора Шокіна. "Заміна генпрокурора, однозначно. Реально є люди, яких треба видалити з політики. Відокремити політику від бізнесу - це однозначно потрібно, щоб Україна розвивалася. Україна зараз на 162 місці зі свободи бізнесу в світі. Грузія при мені була на 22-му, на 140 позицій попереду", - зазначив він.

На думку губернатора, влада заважає людям жити і розвиватися. "Українці на диво підприємливі люди. Треба їм довіритися. Клин не зійшовся на цих людях, які в період війни, в період, коли людям реально нічого їсти, реально займаються не крадіжками, а мародерством", - заявив він і додав, що в іншому випадку через шість-дев'ять місяців країну чекають дострокові вибори і повна реставрація попереднього режиму.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...