Йдуть на загострення:​ Учасники блокади на Донбасі відмовилися здавати зброю

Виконувати розпорядження поліції не будуть.

Ілюстрація: ЖЖ

Штаб блокади Донбасу відреагував на заборону начальника Нацполіції у Донецькій області В’ячеслава Аброськіна ввозити офіційно зареєстровану зброю в область, передають Патріоти України.

"Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України", - йдеться у повідомленні штабу на сторінці у Facebook.

Так, учасники заявили, що не будуть виконувати вимоги Аброськіна, так як вони є незаконними. "Обмеження прав громадян, якi введені за бажанням начальника Нацполіції в Донецькій області - є незаконними, отже виконуватися Штабом не будуть. У разі якщо державний службовець Аброськін вирішив жити не за Законом, а за "поняттями" , Штаб рекомендує йому змінити місце роботи і приєднатися до його колишніх колег у т. зв. ДНР або у окупованому Севастополі. У вільній Україні такого не буде", - додали у повідомленні.

Як відомо, ГУ Нацполіції в Донецькій області заборонило ввезення на територію області зброї, навіть якщо є дозвіл на її володіння. Так, поліція Донецької області закликала людей не провозити зброю, а громадян, які все ж таки вирішили проїхати через блокпост зі зброєю, самостійно здавати її до відділень поліції на час перебування на території Донеччини.


У Повітряних силах назвали єдиний спосіб протидії російським КАБам та ФАБам

вівторок, 7 травень 2024, 3:25

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що єдиний спосіб ефективно боротись з російськими КАБами та ФАБами - знищувати носії цих бомб. Про це він заявив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Якщо ми говоримо про ФАБ-1500, яким росіяни...

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...