"Є два шляхи": Відомий політик попередив Україну про серйозну небезпеку

Україну до 2030 року може очікувати реальна загроза поглинання іншою державою. Про це в своїй книзі "Мій шлях в задзеркаллі" написав український політик і перший секретар РНБО Володимир Горбулін. При цьому він зазначив, що наша країна може уникнути такої долі, повідомляють Патріоти України.

"В цілому у України на рубежі 2030-х років є тільки два шляхи: або стати сильною державою, або зіткнутися з реальною небезпекою поглинання", – заявив Горбулін.

Політик підкреслив, що правила і принципи ліберального міжнародного порядку, сформованого після Другої світової війни, більше не працюють.

"А це означає, що Україні слід краще вивчити своїх союзників і опонентів, щоб не допустити "розчинення" національних інтересів в хвилях чужих цілей і очікувань", – додав він.

Політик акцентував, що Україні потрібно сформувати сильну зовнішньополітичну стратегію, враховуючи стрімко мінливий міжнародний контекст. Нашій країні необхідно визначити "опорні точки" – країни, на які Україна може спиратися.

"Адже практика показує, що Франція і Німеччина, учасники Нормандського формату, які повинні були б відстоювати інтереси України, все більше дрейфують у бік Росії, будуючи "Північні потоки" і нову європейську архітектуру безпеки з Москвою", – пояснив він.

Джерело: Сегодня

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...