Є така думка: Вакарчук не готовий бути новим лідером для України - Atlantic Council

Аргументи прискіпливі. Можливо заокеанські аналітики не враховують гарячий час та полум’яні українські души в цьому самому часі, на відміну від ситої та урівноваженої протягом десятирічь західної спільноти. Втім, дослухаємося.

Протягом останніх місяців політичні оглядачі і прості українці сперечалися, чи буде їхній улюбленець рок-зірка Святослав Вакарчук балотуватися в президенти в 2019 році, цитують Патріоти України.
Його ім'я дуже відомо по всій країні. Більш того, він один з небагатьох налаштованих на реформи кандидатів, які могли б об'єднати роздроблену українську опозицію. Про це в своїй статті пише експерт Atlantic Council і старший науковий співробітник Інституту дослідження зовнішньої політики Мелінда Харинг.
Вона нагадує, що український співак проходив навчання по 10-місячною програмою Russian Emerging Leaders в Стенфорді, відвідуючи лекції та проживаючи в Каліфорнії протягом майже всього минулого академічного року. Нещодавно Вакарчук з'явився на саміті YES в Києві. Харинг визнається, що його виступ її «не вразив».
«Під час інтерв'ю, яке проводив ведучий програми HardTalk Стівен Сакур, коментарі Вакарчука були нечіткі і неготові для прайм-тайм. Я ще й помітила, що він не був належне одягнений», - зазначила прискіплива американка. Під час перерви на каву на саміті в Києві Вакарчук був «чарівним, але не більше».
Пообіцяв, начебто, Харинг дати інтерв'ю, хоча в Стенфорді він не хотів говорити під запис, не дивлячись на те, що вона обіцяла не ставити небажані питання. «Наразі його кандидатура стає фарсом. Він розводить пусті балачки вже більше шести місяців. Хоча він добре грає словами, віддаючи перевагу терміну «державний діяч» замість «політик», варто зауважити, що державні діячі переконливі», - пише завзята суто по-американські Харинг.
2 жовтня в Пало-Альто український рок-співак сказав новим друзям в Стенфорді і натовпу з 120 осіб, більшість з яких були представниками української діаспори, що хоче, щоб його нові друзі і такі, як вони керували Україною. Адже всім набридли старі підходи. Але більшість його коротких тез, записаних на iPhone, були грандіозними і порожніми. Їх можна було насмикати з книги «Лідерство для чайників». Наприклад, теза про необхідність бути «товстошкірими». Більшість оглядачів сумніваються, що цю мудрість сповідує сам Вакарчук. Зрештою, рок-зірки не славляться витривалістю. А під час конференції YES його змусили підвищити голос навіть базові питання.
"Вакарчуку пішло б на користь, якби говорив про конкретні політичні проблеми і почав це робити навіть в США", - критикує американка. Він так робить під час інтерв'ю, але публічно співак віддає перевагу розмитим поняттям. Деякі інсайдери думають, що Вакарчук міг би стати «кулькою випробування для президентства», тобто увібрати весь кисень передвиборчого періоду, не залишивши простору для маневрів іншим націленим на реформи кандидатам з менш гучними іменами. Але це, на думку Харинг, виявилося не так.
«Вакарчук несерйозний і, як на мене, не представляє ніякого випробування для нинішньої еліти», - йдеться в статті. Авторка також зауважує, що деякі політичні сили, які заявляють про бажання проводити реформи в Україні, такі як «Самопоміч» та «ДемАльянс», говорять про об'єднання сил. Тому Вакарчуку краще вступити в гру зараз, інакше він втратить свій шанс.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...