Єврокомісари прийняли рішення: Порошенко розказав, коли запрацює безвізовий режим з ЄС

Українці зможуть їздити в країни Євросоюзу за біометричними паспортами.

Ілюстрація: ЖЖ

Президент України Петро Порошенко не виключає, що теоретично Рада ЄС може не затвердити безвізовий режим з Україною. Водночас поки він не бачить загроз того, щоб безвізовий режим з Європейським Союзом не було надано. Про це президент заявив в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляють Патріоти України.

Всі єврокомісари одностайно проголосували за те, щоб передати законодавчу ініціативу про надання Україні безвізового режиму в Європарламент і Європейську Раду і там на рівні послів або, найімовірніше, на рівні міністрів внутрішніх справ або на рівні глав держав і урядів ухвалити рішення про надання нам безвізового режиму", - сказав Порошенко.

"Це перший крок до нашої спільного європейського життя, після підписання Угоди про асоціацію, після поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі", - зазначив він. "Може бути крок назад? Теоретично може бути таке, що Рада ЄС не затвердить (безвізовий режим з Україною). Я маю сказати, що останні два тижні у мене була дуже велика дипломатична активність, я вів переговори з президентом Єврокомісії та президентом Європейської Ради, з лідерами європейських держав, і вони звернулися до Європарламенту, і Мартин Шульц, президент Європарламенту, вже сказав, що ми будемо робити все можливе, щоб прискорити ухвалення цього рішення (надання Україні безвізового режиму) Європарламентом, він переконаний у перемозі", - наголосив президент.

"Я не бачу зараз загрози, що Україні безвізовий режим не буде надано, - заявив Порошенко, відповідаючи на питання, чи фінішна це пряма надання українцям візової лібералізації з ЄС. - Сто відсотків, я підкреслюю, що в другій половині 2016 року українці повинні їздити в ЄС за своїми біометричними паспортами", - сказав президент.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...