Європейцям вкотре нагадали: Кремль створює в Азовському морі умови для військового нападу на Україну

Росіян можна зупинити лише одним мирним способом – введенням та посиленням санкцій, які б'ють по економіці РФ.

Провокація у Керченській протоці. Фото: соцмережі.

Агресивна поведінка Росії в Керченській протоці та Азовському морі спрямована на те, аби вбити економіку регіону і створити військову передумову для нападу на Україну з моря. Таку заяву зробив директор політичного департаменту МЗС України Олексій Макеєв на спеціальному засіданні комітету Європарламенту із закордонних справ і підкомітету з питань безпеки та оборони в Страсбурзі. Засідання було проведене у зв'язку з 5 річницею незаконної російської окупації Криму й агресії проти України, передають Патріоти України.

Представник МЗС нагадав про захоплення російськими прикордонниками та ФСБ українських військових кораблів та екіпажів. Тоді Москва не повідомляла про офіційне перекриття Керченської протоки і закрила прохід під Кримським мостом своїм танкером.

З перехопленого радіозв'язку російських військових стає зрозуміло, що збройна атака на українські судна та захоплення моряків ВМС "не було випадковим чи спонтанним". Тому, цей напад Росії є актом агресії відповідно до визначення резолюції Генеральної Асамблеї ООН 1974 року.

Кремль можна зупинити лише одним мирним способом – введенням та посиленням санкцій, які б'ють по економіці РФ. "Росія розуміє тільки силу, і з нею потрібно вести переговори з позиції сили. Ми чули, що слово "санкції", на жаль, насправді не популярне тут в Брюсселі і в багатьох європейських столицях. Але, будь ласка, зрозумійте, що це єдиний мирний інструмент, яким володіють європейці, щоб зупинити російські військові дії й агресію", – підкреслив дипломат.

15 березня Європейський Союз запровадив нові санкції щодо восьми громадян Росії, які брали участь у нападі на українські кораблі та моряків в Азовському морі. Зокрема, під обмеження потрапили російські моряки з кораблів "Смарагд", "Суздалец", "Дон" і прикордонники ФСБ. Загалом санкційний список ЄС за порушення територіальної цілісності України зараз складається зі 171 особи і 44 компаній.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...