Ігор Коломойський намагався внести 450 млн гривень застави за екс-голову "Нафтогазу" Кацубу, - Анатолій Матіос

Антон Кіссе збирав підписи про видачу Кацуби на поруки.

Анатолій Матіос. Фото: rbc.ua.

Бізнесмен Ігор Коломойський намагався внести заставу в розмірі 450 млн гривень за екс-голову "Нафтогазу" Олександра Кацубу, якого звинувачують в участі в злочинному угрупованні Віктора Януковича. Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос, посилаючись на інформацію оперативних служб, повідомляють Патріоти України.

При цьому він зазначив, що це не єдина спроба "допомогти" Кацубі уникнути кримінальної відповідальності.

"З-за куліс розповім, що Антон Кіссе, якого небезпідставно вивчала СБУ в питанні причетності до ймовірного створення Бессарабської республіки, обходив пів-парламенту і збирав підписи про видачу Кацуби на поруки. Попередньо було зарезервовано 67 підписів", - розповів Матіос.

"Були й інші моменти. Наприклад, спроба встановити контакт з усіма можливими і неможливими керівниками, які стосуються справи Кацуби. Крім мене, адже маю репутацію не зовсім професійної людини. Але ми домоглися арешту і, на подив, виграли апеляцію. Хоча в кожен день затримання цих людей (колишніх чиновників Януковича, - ред.) Кулик (старший прокурор у справі, - ред.) отримував повістку від НАБУ, а генеральний прокурор повинен був просити (НАБУ, - ред.) про перенесення кримінальних процесуальних дій щодо нього на тиждень", - додав Матіос.

Крім того, військовий прокурор підтвердив причетність екс-заступника генпрокурора Віталія Каська до юридичної фірми, яка "обслуговувала" схеми Курченка.

"Я не можу розкривати таємницю слідства. Те, що Кулик наговорив в інтерв'ю, захищаючи себе - його право. Наговорив він багато чого, і я змушений це підтвердити. Дійсно, юридичним опікуном, хедлайнером всіх схем Курченка є юридична компанія - надзвичайно потужна, професійна, впізнавана - «Арзінгер». Колишній компаньйон, керуючий партнер компанії «Арзінгер» - Віталій Касько. Стосовно Віталія Каська незаконного збагачення НАБУ не знайшло. Стосовно Кулика активно розслідують. Я не вірю в збіг і підозрювати не хочу, але і не маю ніяких документальних підстав говорити, що це випадковість", - розповів Матіос.

"Зрозумійте, корпоративні війни, в тому числі, які розгорілися в результаті обшуків адвокатів (НАБУ заявило про причетність до "справи Онищенка" трьох адвокатів, що нібито реєстрували фіктивні фірми, - ред.), доволі детально регламентовано в законі. Щоб проводити слідчі дії стосовно адвокатів у зв'язку зі здійсненням ними професійної діяльності, потрібно мати дуже вагомі підстави. Тільки час і дієва робота покажуть, хто був правий", - також зазначив він.

При цьому Матіос нагадав, що кримінальне провадження проти Каська не закрито - "отже, не все так чисто".

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...