"Ігри з вогнем": Маша Лаврова вибухнула погрозами через навчання України та США в Чорному морі

Крім того, спікер МЗС РФ прокоментувала підсумки саміту НАТО в Брюсселі, назвавши звинувачення на адресу Росії "бездоказовими і цинічними".

Марія Захарова. Фото: РБК.

Представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що Кремль розглядає американо-українські навчання "Sea Breeze-2018" у Чорному морі, як спробу дестабілізувати ситуацію, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

"Розглядаємо проведення навчань як спробу в черговий раз спровокувати напруженість, причому не тільки на південному сході України, а й на Чорному морі в цілому", - заявила вона на брифінгу.

За словами Захарової, відповідальність за можливі негативні наслідки несуть ті країни, які втягують Україну в небезпечні "ігри з вогнем" і звинувачують РФ у загрозі регіональної стабільності. Крім того, вона прокоментувала підсумки саміту НАТО в Брюсселі, назвавши звинувачення на адресу Росії "бездоказовими і цинічними".

"Звинувачуючи Росію, бездоказово, цинічно в посиленні напруженості в Євро-Атлантиці, військовий блок під цим приводом нарощує власну військову активність навіть у колись спокійних регіонах Балтики і півночі Європи", - додала Захарова.

Військово-морські навчання стартували в північно-західній частині Чорного моря 9 липня. Вони проводяться в Україні з 1997 року. У 2017 році в маневрах взяли участь понад 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, більше 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад із 16 країн.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...