Іловайська трагедія і права людини: Функціонери ООН поставили знак рівності між російськими окупантами і захисниками України

На думку Управління ООН з прав людини, збройні сили поводились не достатньо гуманно з "ихтамнетами" з Росії та російськими найманцями місцевого походження.

Управління ООН з прав людини провело аналіз і дійшло висновку, що під час подій під Іловайськом у серпні 2014 року всі сторони конфлікту припускалися серйозних порушень прав людини, зазначають Патріоти України.

Про це йдеться в доповіді, оприлюдненій у четвер на брифінгу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".
"Випадки, задокументовані і проаналізовані УВКПЛ в цьому звіті, свідчать про те, що під час бойових дій під Іловайськом усі сторони конфлікту припускалися серйозних порушень прав людини і міжнародного гуманітарного права", - йдеться в доповіді.
Також там зазначається, що деякі з порушень, можливо, є військовими злочинами.
В аналізі також підкреслюється, що українська влада не повною мірою провела розслідування злочинів під Іловайськом.
Управління верховного комісара ООН з прав людини рекомендує владі України продовжити процес ратифікації Римського статуту та внесення змін до Кримінального кодексу, які дозволять здійснювати кримінальне розслідування міжнародних злочинів на національному рівні.
Правоохоронним органам України рекомендується проводити неупереджене розслідування всіх заяв про порушення прав людини.
Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування обставин трагедії під Іловайськом вважає, що в цих подіях винен екс-міністр оборони Валерій Гелетей і начальник генштабу Віктор Муженко.
14 серпня 2017 року Головна військова прокуратура заявила, що майже скінчила розслідування нападу на українських військових під Іловайськом 2014 року, коли було вбито 366 бійців ЗСУ.
Під час Іловайської трагедії переговори про коридор для виведення з облоги українських військових вели начальник Генштабу України Віктор Муженко та заступник Генерального штабу РФ генерал-полковник Богдановський.

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...