"Імперії здихають довго. Одна втіха - відбувається це завжди неочікувано", - Сотник

"Треба заборонити Путіну зачитувати Послання без мультиків, бо навіть обговорити нічого. Хіба що його обмовку про "вихід із життя" росіян. Хоча - яка це обмовка? У вряди-годи шматочок правди зронив: народ вимирає!" - пише у своєму блозі Саша Сотник, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"У 2018 році смертність в Росії перевищила народжуваність на 218 тисяч осіб. І Кремль занепокоївся: чому б це? Країна процвітає і колоситься, грошей - кури не клюють, а народ потихеньку сходить з орбіти і закопується в земну кулю. Якийсь націонал-соціалізм виходить, як вірно помітила після промови Путіна придворна спорт-мажорка Тіна Канделакі. Правда, потім чомусь вибачилася, а даремно: в країні, дійсно, бушує чекістський фашизм. Перемелює агрохолдинги, гребе інвестиційні бізнеси, розтирає в пил і розпушує по всій площі все, що ще вчора так-сяк працювало. І Путін, стоячи на трибуні, ледь не плаче від безсилля. Виявляється, силовики йому не підкоряються! Навіть Кудрін констатує: "Установки президента ФСБ не виконує". А ще - "кидає через коліно" Прокуратура, плюють в очі "каламутні структури", а бурчання внизу готове перейти з напівшепоту в голодне виття. Ось Путін і заговорив про "человекосбережение".

Звичайно, трактувати цю людинолюбну пісню слід з точністю до навпаки, оскільки вже через п'ятнадцять хвилин, поплакавши за росіянами, "годувальник" почав загрожувати всьому живому ядерною війною. Ось тут і треба було пустити анімацію, щоб зміксувати шизофренію - в залі б тільки підхрюкнули. Але в Адміністрації подібні спецефекти визнали за надмірність. Вже якщо триматися - то всім! Нарив марить проривом - дайте йому дограти цей гамлетівський монолог! Кратно збільшити супутникове угруповання! Досягти 9 махів і перегнати рівень 1913 року! Всім стояти, тремтіти, боятися: раптом прорве прямо зараз, а звідки і куди - ніхто ж не знає!..

Федеральна антимонопольна служба вже зіткнулася з проривом цін і пояснила, звідки беруться нові нулі. Виявляється, "ціни на продукти повинні рости, щоб виробники отримували адекватний прибуток і вкладалися в розвиток виробництва". Тим часом, за 11 місяців 2018 року частка імпортної курки на російському ринку знизилася з 5% до 4,5%. Бразилія скоротила поставки на 32 тис. тонн, Аргентина - на 8 тис. тонн, хоча частково ці втрати відшкодували нарощуванням поставок з Білорусі. З 2017 по 2019 рік Россільгоспнагляд послідовно ввів обмеження проти 19 бразильських виробників курячого м'яса, але в умовах продовольчого ембарго на продукцію з країн Європи та США замінити його особливо нічим.

Ви здивуєтеся, але населення це не хвилює. Навіть в Петербурзі, що пережив страшний голод в роки Другої Світової, жителі клянуться у вірності "партії і уряду", підтримуючи знищення санкційних продуктів. І починаєш вірити в те, що ці "зможуть повторити".

Якщо деградує система, то по населенню це б'є набагато болючіше, навіть без урахування пропагандистського дусту, яким мізки росіян рясно обробляють десятиліттями. Будь-яка адекватна оцінка того, що відбувається сприймається в дурдомі як ворожий крик, який необхідно негайно заглушити. Інтернет, за словами Путіна, є винаходом спецслужб Заходу. "Вони ж там сидять і все слухають, бачать і читають, що ви говорите, і накопичують оборонну інформацію", - мовив чоловік, який не знає навіть, як працює комп'ютер. Росія, за словами Путіна, повинна створювати автономний інтернет - "такі сегменти, які ні від кого не залежать". "Це абсолютно очевидно, - сказав Путін. - І технологічно, звичайно, це ж можна зробити". Як саме - він не уточнив. Але за минулорічними спробам заблокувати Telegram загальне враження про державні методи скласти можна: якщо "рукожопі" вирішать самоізолюватись - довідключаються до того, що випадково злетить вгору якась боєголовка, і ніхто не зрозуміє, як же так вийшло і куди, власне, вона полетіла?

Усе це було б смішно, якби не ядерні кнопки в лапах вирожденців. Саме через їх наявність на Росію ще звертають міжнародну увагу цивілізовані країни. Якби не боєголовки - цю територію людожерів, котрі намагаються відстояти суверенне право на канібалізм, давно б обнесли колючим дротом, присікаючи будь-яку спробу висунути морду в щілину. І поки не залишається нічого іншого, як чекати: коли у "совкопитетів" згниє остання ракета, а злодійкуваті Рогозіни розтягнуть на гвинтики останній двигун.

Етапи саморуйнування країни добре видно навіть з офіційних цифр: тоді, як рівень доходів населення падає п'ятий рік поспіль, Федеральна податкова служба оптимістично рапортує про підвищення зборів з фізичних осіб - на 44,7%. Ось і відповідь на питання: чому ж при явному зростанні державних показників народ стирається гумкою? А від того, що вижити в таких умовах неможливо. Цитуючи того ж Путіна: "Це просто, як апельсин. 6 на розум пішло, 7 з розуму зійшло". Ось вони і сходять - то з розуму, то - в труну з дистанції.

Занурення в кам'яний вік йде під життєстверджуючі розмови про "золотий вік" путінізму. Росія практично зупинила експорт золота на світовий ринок на тлі масової скупки його Центробанком, що наповнює резерви під страхом санкцій США. Злодікувата еліта вважає золото антисанкціоною панацеєю: фізичні злитки неможливо заарештувати, як, наприклад, валюту, третину якої ЦБ зберігає на депозитах в іноземних банках, або цінні папери, які також лежать в депозитаріях за кордоном. І заради продовження свого "золотого століття" ця група осіб, що дослухаються в Гостинному дворі до власного гаранта, готова занурити країну куди завгодно - хоч на дно Маріанської западини.

І нехай старіє вождь, і нехай ніхто його не слухає, головне - Він є, а значить - все стабільно і непорушно. І б'є копитом Антилопа, і гроші ллються рікою, і палаци височать між звалищами. Такі імперії гниють довго і здихають за участю кількох поколінь. Одна втіха - відбувається це завжди зненацька і неочікувано для всіх".

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...