Інавгурація Дональда Трампа: Як все відбуватиметься (фото, відео)

Мільярдер і республіканець Дональд Трамп сьогодні вступить на посаду президента США, і в найближчі чотири роки він буде керувати великою державою.

Дональд Трамп з дружиною Меланією. Фото: From-ua.com.

Через 6 годин 70-річний бізнесмен і медіамагнат Дональд Трамп вступить на посаду 45-го президента США. Він і його дружина Меланія Трамп переїдуть до Білого дому, і вже з Овального кабінету найближчі чотири роки Трамп буде керувати країною. Якою буде інавгурація Дональда Трампа, розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Інавгурацію президента США можна назвати особливим святом, яке з 1789 року обросло віковими традиціями. Саме в 1789 році відбулася перша інавгурація, тоді вона, щоправда, проходила в нью-йоркському Федерал-холі, а не у Вашингтоні. Дата інавгурації 20 січня не випадкова, вона закріплена в Конституції США, а місце її проведення - західне крило Капітолію - остаточно закріпилися з приходом Рональда Рейгана.

Підготовка західного крила Капітолію, де Трамп буде приведений до присяги.

Цікаво, що для того, щоб новий президент вступив на посаду, він має виголосити присягу, а президентський термін починається вже о 12:00 20 січня незалежно від того, чи встиг він її скласти.

Текст присяги президента США оформився в 1789 році і відтоді не змінювався. Він звучить так: "Я урочисто присягаю, що буду сумлінно виконувати посаду президента Сполучених Штатів і в повну міру сил своїх буду підтримувати, охороняти та захищати Конституцію Сполучених Штатів". Наприкінці присяги традиційно додають ще слова: "Нехай допоможе мені Бог" (So help me God), хоча за Конституцією вони не потрібні. Трамп буде давати присягу відразу на двох Бібліях, одна з книг - це Біблія, на якій приносив присягу на своїй першій інавгурації Авраам Лінкольн, на ній, до речі, виголошував свою президентську клятву Барак Обама, а друга - це Біблія, яку Дональд Трамп зберігає з дитинства.

Перед тим, як новий президент вирушить на церемонію, в стінах Білого дому відбудеться ще одне свято – чаювання. Дональд Трамп і Майк Пенс з дружинами у резиденції зустрінуться з Бараком Обамою та Джо Байденом і посидять за чашкою чаю.

Далі вони усі разом відправляються до Капітолію. Спочатку від'їжджають віце-президенти, потім дружини президентів і останніми Обама та Трамп.

Президент США Барак Обама на церемонії присяги.

Після прибуття в Капітолій починається власне церемонія. Трампа приведе до присяги голова Верховного суду США Джон Робертс. Після клятви Трамп виголосить свою інавгураційну промову.

Починаючи з Джорджа Вашингтона, кожен президент США виступив з інавгураційною промовою, яка могла бути як 8 тис. 445 слів або всього лише 135. У цей час біля Капітолію зберуться 800-900 тисяч американців. Понад 50 конгресменів від Демократичної партії збираються бойкотувати інавгурацію.

Згідно з протоколом, на церемонії повинні бути присутні колишні президенти. Екс-кандидат у президенти США Гілларі Клінтон погодилася прийти на інавгурацію Дональда Трампа. Разом з нею прийде і колишній президент США Білл Клінтон. Про готовність прийти на інавгурацію Трампа заявили Джордж Буш-молодший і його дружина Лора.

Цього ж дня Трамп отримає "ядерну валізу", що дає президенту США можливість віддати наказ про застосування ядерної зброї. Вона завжди знаходиться поруч з президентом, з нею постійно пересувається один з військових помічників. Її вміст - державна таємниця.

Ядерна валіза.

У "валізі", звичайно, немає "червоної ядерної кнопки", у ній нібито знаходяться так звана "Чорна книга", яка містить сценарії можливих відповідних дій, книга з можливими місцями евакуації президента, папки з описами процедур Системи екстреного оповіщення і картка з кодами аутентифікації. Самі коди запуску завжди при президенті. Наприклад, Джиммі Картер носив коди запуску у піджаку. Рональд Рейган — у гаманці.

Після урочистої церемонії в Капітолії Обама і перша леді покинуть його. Вважається, що колишньому президенту потрібно якомога швидше покинути столицю після інавгурації свого наступника. З Капітолію на вертольоті вони полетять на військово-повітряну базу Ендрюс під Вашингтоном.

Потім за традицією пройде інавгураційний парад по Пенсільванія-авеню від Капітолію до Білого дому, а ввечері заплановано кілька балів.

Поки буде тривати інавгураційний процес, у Білому домі понад 100 співробітників будуть забезпечувати переїзд Трампа. На все відведено всього 6 годин. Обраний президент повинен організувати й оплатити перевезення всіх своїх речей та меблів. Процес переїзду повинен бути ретельно розпланований. Так, за тиждень до дня інавгурації речі обраного президента переміщуються на склад Білого дому.

Всі президенти США, крім Джорджа Вашингтона, жили в Білому домі - офіційній резиденції. Керує країною президент з Овального кабінету.

Меланія і їхній десятирічний син Беррон не відразу переїдуть разом з Трампом у Білий дім. Це станеться після того, як закінчиться навчальний рік, оскільки хлопчик відвідує приватну школу.

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...

Росія змінила тактику: Експерт назвав ключові умови, за яких Україна зірве плани наступу ворога

субота, 20 квітень 2024, 7:50

Українці нададуть російським загарбникам "запрошення до пекла", якщо найближчим часом наша країна отримає від партнерів необхідну підтримку. Це американський пакет військової допомоги, чеська ініціатива із закупівлі та постачання боєприпасів, робота пр...