Інколи вони повертаються: Шокін подав до суду на Раду і Порошенка

Екс-генпрокурор вимагає визнати незаконними та скасувати постанову Ради і два накази президента про його звільнення з посади.

В.Шокін. Фото: ЖЖ

Колишній генеральний прокурор України Віктор Шокін має намір повернути собі крісло голови ГПУ. Про це свідчить його позовна заява, зареєстрована у Вищому адміністративному суді, пишуть Патріоти України з посиланням на КП.ua.

Відповідачами за позовом Шокіна є президент Петро Порошенко і Верховна Рада.

У своїй заяві екс-генпрокурор вимагає визнати незаконними та скасувати постанову Ради і два накази президента.

Адже, як виявилося, через без малого три місяці після гучного звільнення тихо було складено інший наказ, що доповнює перший словами: "згідно з поданою ним заявою".

"Тобто, виходить, що людину звільнили просто так, без підстави. Причину написали навздогін, що є порушенням. І це аргумент, який суд зобов'язаний буде зважити", - розповіло виданню неназване джерело з ГПУ.

На думку колишнього першого заступника генерального прокурора Миколи Голомші, шансів виграти процес у Шокіна небагато.

"Постанова приймалася публічно, все в рамках закону. У нас парламентсько-президентська республіка. Щоб скасувати рішення Ради, потрібні дуже вагомі підстави", - говорить він.

Водночас наголошується, що у захисту Шокіна є козирі в рукаві. Як стверджує джерело, Рада похапцем нібито порушила регламент. І раніше саме з такої причини депутат Ігор Мосійчук скасував через суд постанову про зняття недоторканності і дозвіл на арешт.

У нинішньому керівництві ГПУ про позов Віктора Шокіна знають, але від коментарів утримуються.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...