Інтеграція Білорусі з РФ: Лукашенко зробив гучну заяву і висунув умови

Білорусь готова до перегляду підходів щодо інтеграції з Росією, а також зберігає прихильність ідеї союзного проекту. Про це заявив глава білоруської держави Олександр Лукашенко, зазначивши основний принцип – рівні умови, повідомляють Патріоти України.

"Білорусь зберігає абсолютну відданість ідеї союзного будівництва. Хочу, щоб це перш за все почули наші прихильники і опоненти в РФ. При цьому основний принцип даного проекту - рівні умови для наших співгромадян і суб'єктів господарювання. На інших принципах союз неможливий. І принцип рівних умов має неухильно дотримуватися. Постулат суверенітету також залишається для Білорусі непорушним", - сказав він.

Лукашенко додав, що історично найширше поле для взаємодії склалося з Росією, але внаслідок цього присутній і значний набір постійно виникаючих питань.

"Найактуальніші проблеми знаходяться сьогодні в економічній сфері. В інших проблем практично не існує", - підкреслив білоруський лідер.

Президент також нагадав, що російське керівництво виступило з ініціативою перегляду підходів до інтеграції.

"Ми до цього готові. На рівні урядів створені групи для підготовки пропозицій щодо подальшого розвитку об'єднавчих процесів в рамках двійки. Треба ще раз сьогодні подивитися, які підсумки цієї роботи, чи є вони взагалі", - сказав Лукашенко. "Нам потрібно ще раз проаналізувати, де є невикористані ресурси, які можна задіяти", - додав глава держави.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...