"Інтер" оголосив війну Україні: "По поводу переименования "улиц фашистских героев", - это апофеоз, вишенка на торте", - Фесенко про те, хто пішов ва-банк, і що далі

​Святкові концерти, заяви про перейменування, які звучать на телеканалі «Інтер», - це явна пропагандистська кампанія, фактично, оголошення війни, яке може привести до повторення ситуації 2014 року.

Володимир ФесенкоТелеканал "Інтер" покаже 9 Травня концерт до Дня Перемоги, де через слова ведучих сказали про перейменування вулиць в Україні "іменами фашистських злочинців", зазначають Патріоти України.

"Вісім мільйонів українців загинули від рук фашистських загарбників. Це наша історія. Це наша генетична пам’ять", – каже на оприлюдненому уривку ведуча Анастасія Даугуле.

За кадром чутні гучні оплески, після чого ведучі продовжили свою промову, заявивши, що "це ми 9 травня приносимо квіти до Вічного вогню, щороку відновлюємо пам'ятники воїнам, які загинули у війні з фашизмом".
"Ми! Це наша Україна, яка була окупованою й яка перемогла, незважаючи ні на що. Ми це пам'ятаємо. Ми це знаємо. Для нас ніхто не забутий і ніщо не забуте", - сказали ведучі.

"І сьогодні ми не можемо дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили під час факельних ходів у нашій столиці, де кожен метр просякнутий кров’ю наших співвітчизників", – відповідає інший ведучий, Андрій Доманський.

«То, что сейчас все обсуждают, я имею в виду заявление по поводу переименования «улиц фашистских героев», — это апофеоз, вишенка на торте. А сама пропагандистская, политтехнологическая кампания началась еще в апреле, когда начали рекламировать этот концерт и вообще празднование 9 мая. Рекламировать в стилистике российской пропаганды, противопоставляя, скажем так, нынешним украинским реалиям. Поэтому речь идет об очевидной пропагандистской кампании, фактически это объявление войны», - заявив у коментарі InfoResist політолог Володимир Фесенко.

На думку політолога, все це - ідеологічна мобілізація електорату «Опозиційного блоку»:

«Это идеологическая мобилизация, но с этим должна Рада разбираться. Я думаю, это явная пропагандистская кампания, здесь очевидны провоцирование ненависти и конфликта. Понятно, что не напрямую, скорее, косвенно. Но, на мой взгляд, это вопрос уже экспертизы».

Фесенко допускає, що «Опозиційний блок» хоче повернутися до влади. Але це гра на «розкол країни на минулому», яка може привести до таких же наслідків, як в 2014 році.

«Они фактически повторяют то, что было в период с 2012 по 2014 год. И последствия их не интересуют. Все, что они делают, — это абсолютно осознанно. А последствия возможны, причем как последствия в 2014 году. Цель оправдывает средства. Здесь очень простая оценка ситуации. Их интересует конкретная цель — возвращение к власти», — підкреслює експерт.

Він зазначає, що формально це просто пісні перемоги, ніяких порушень начебто немає, але конфлікти триватимуть.

«Должна быть комплексная оценка. Это то, что называется призыв к ненависти. В данном случае идут конфликты противопоставления. Призыв вот этот, использование тематики борьбы с фашизмом, формально — в контексте 1945 года, но реально это направлено на нынешнюю ситуацию. Это те же лозунги, которые использовались и в 2014 году. Абсолютно те же. Поэтому к нам идут очень опасные вещи, очень опасные. Это повторение тех действий, которые мы видели в 2014 году», — попереджає політолог.

Він також зазначив, що на дії «Інтера» повинен відреагувати Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення:

«Ну сколько можно? Скандал один, потом второй. Я думаю, что Нацсовет отреагирует как надо. Тут решает Нацсовет».

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...