Його "гібридний" наступ: Орбан вимагає у Порошенка запровадити подвійне громадянство для угорців в Україні

Законодавство України забороняє мати подвійне (й більше) громадянство, проте жодних санкцій за це не передбачено.

Віктор Орбан. Фото: amn.com.ua.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у кулуарах з'їзду Європейської народної партії на Мальті запропонував президенту України Петрові Порошенку обговорити підписання угоди щодо подвійного громадянства для угорців, які проживають в Україні. Про це повідомив прес-секретар Орбана Бертолон Гаваші, передають Патріоти України із посиланням на офіційний сайт прем'єр-міністра Угорщини.

Як повідомила сьогодні прес-служба Порошенка, під час зустрічі з Орбаном президент України висловив стурбованість заявами угорських чиновників про створення окремих територіальних автономій. Про пропозицію прем'єр-міністра Угорщини щодо подвійного громадянства не згадували.

Законодавство України забороняє мати подвійне (й більше) громадянство, проте жодних санкцій за це не передбачено. У березні президент Порошенко вніс до Верховної Ради проект змін до закону "Про громадянство". Згідно з документом, особа, яка добровільно набула громадянство іноземної держави, буде вважатися такою, що підпадає під дію вимоги про припинення українського громадянства. В Україні проживає понад 150 тис. угорців, більшість із них – у Закарпатській області.

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...