Йому видніше: Кравчук розказав, скільки коштує відновлення ядерного потенціалу України

Кравчук висловив упевненість, що, як і раніше, зараз Європа і США були б категорично проти збільшення на карті світу ядерних держав.

Леонід Кравчук. Фото: ukrinform.uaВідновлення ядерного потенціалу обійшлося б Україні в 100 млрд доларів. Про це заявив перший президент України Леонід Кравчук в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляють Патріоти України.

"Тоді, коли ставилося питання в мій час, ми вважали, що відновлення ядерної зброї коштує 45 млрд доларів. Я думаю, зараз це вже десь 100 млрд. Я не знаю, де можна взяти такі гроші зараз, якщо суто фінансово. Теоретично держава може виготовити ядерну зброю. Може Північна Корея, може і Україна. Якби були гроші, були відповідні умови, я б подивився, як до цього ставиться світ", – підкреслив він.

Кравчук висловив упевненість, що, як і раніше, зараз Європа і США були б категорично проти збільшення на карті світу ядерних держав.

"Я був би проти ще з однієї причини. Я вірю, що ядерна зброя, та й будь-яка зброя масового знищення, не є головним чинником, щоб забезпечити мир. Мир забезпечується без зброї. Переговорами, дипломатичним шляхом. Якщо, як кажуть, на стіні в театрі висить рушниця, воно вистрілить. Так і тут", – додав Кравчук.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...