"Йшов стріляти депутатів": Стали відомі подробиці про підлітка, якого спіймали зі зброєю під Кабміном

Зброю вилучили і відправили на експертизу.

Ілюстрація: podrobnosti.ua

Правоохоронці розслідують два кримінальні провадження за фактом затримання чоловіка у масці з автоматом під Кабінетом міністрів. Про це заявила речник столичної поліції Оксана Блищик, повідомляють Патріоти України.

"Розслідується два кримінальні провадження: за ч.1 ст. 263 і за ч. 2 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами – ред.), оскільки там була і вогнепальна, і холодна зброя", - сказала Блищик.

Вона додала, що всю зброю вилучили і відправили на експертизу. Про те, чи повідомляли чоловікові про підозру, Блищик повідомити не змогла. "Станом на вчора підозри йому не оголошували. Наразі не можу нічого сказати", - підсумувала Блищик.

Водночас, як повідомляє джерело "УП" у правоохоронних органах, затриманий зі зброєю - підліток і, за його словами, ішов стріляти депутатів. "Затриманому 15 років. Зброя належить вітчиму. Наразі дитину відпустили до батьків. Нібито нормальне дитя, вчиться, але він сказав, що взяв рушницю і йшов стріляти депутатів", - сказав співрозмовник видання.

Він також додав, що вилучена зброя є мисливського, на неї у вітчима хлопця є дозвіл. "Це мисливська рушниця, зареєстрована, у батька є дозвіл. При собі хлопець мав холості патрони. Тобто це нарізна зброя, але виглядала точно як автомат Калашникова", - розповів співрозмовник.

За його словами, правоохоронці ймовірно перевірятимуть, чи хлопець психічно здоровий. "Будуть призначені усі необхідні експертизи. У тому числі, якщо будуть сумніви у його психічному здорові, то і психіатрична", - підсумувало джерело.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...