"Іскандери" ще сміються? Рада ЄС продовжила санкції проти Криму

Дані обмеження триватимуть до наступного літа.

Ілюстрація:ua.korrespondent.net

Сьогодні, 17 червня, Рада ЄС продовжила санкції проти окупованого Криму на 12 місяців. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Обмежувальні заходи триватимуть до 23 червня 2017 року. Санкції стосуються заборони на імпорт до ЄС товарів з Криму і Севастополя; інвестиції в окупований півострів та експорт певних товарів та технологій до Криму.

Очікується, що наступного тижня також будуть продовжені економічні санкції проти Росії, введені через її роль у конфлікті на сході України.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз має намір подовжити санкції проти Росії ще на півроку, незважаючи на те, що деякі країни ЄС налаштовані на їхнє пом'якшення. При цьому дипломати побоюються, що цей крок може спровокувати "політичну битву" між такими державами, як Угорщина, Греція та Італія, які виступають за пом'якшення санкцій, з одного боку та Польщею і країнами Балтії, які хочуть продовження обмежувальних заходів - з іншого.

"Попри зв'язки з Кремлем": Червоний Хрест відмовився призупиняти членство російського відділення

вівторок, 30 квітень 2024, 11:28

Міжнародний рух Червоного Хреста вирішив не призупиняти членство російського Червоного Хреста, попри потенційні порушення правил нейтралітету. Про це повідомляє The Gardian із посиланням на розслідування міжнародних ЗМІ, передають Патріоти України. За...

Цивільна авіація у небезпеці: Росія глушить сигнали GPS у районі Балтійського моря, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 10:44

Країна-агресор глушить GPS-сигнали, щоб захистити Калінінград від потенційних атак українських безпілотників. Зазначається, що це регулярна практика, яка становить небезпеку для цивільної авіації. Про це пише Financial Times із посиланням на міністрів ...