Істерика скреп: У Лаврова заявили іноземним дипломатам про неприпустимість "тиску на суд" у справі Савченко

Російська сторона обурена, а також чекає реакції Євросоюзу на напади на російські посольства та консульства в Україні.

МЗС РФ. Ілюстрація:ria.ru

В МЗС Росії заявили послам ЄС про неприпустимість "тиску на суд" у справі української льотчиці і нардепа Надії Савченко. Про це повідомили в МЗС Росії за підсумками зустрічі з акредитованими в Москві дипломатами представництва Європейського Союзу та посольств його окремих країн-членів, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Окремо відзначили неприпустимість спроб чинити тиск на російську судову владу в контексті справи Н.Савченко, що суперечить загальновизнаному демократичному принципу верховенства права", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, з російської сторони, зокрема, було висловлено "здивування відсутністю належної реакції Євросоюзу на напади на посольство і генеральні консульства Росії в Україні, що мали місце на початку березня".

У МЗС Росії закликали ЄС більш серйозно вплинути на Київ, щоб, нарешті, з'явилися результати в розслідуванні резонансних випадків правового свавілля, включаючи "справу снайперів", трагедію в Одесі, вбивство журналіста Олеся Бузини".

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...