Істерику у Онуфрія підняли даремно, а може, і ні: Митрополит УПЦ МП заперечив інформацію про своє викрадення CБУ

Насправді ієрарх самостійно прийняв рішення поїхати до Києва, на переговори з одним з кандидатів на посаду голови об’єднаної канонічної православної церкви в Україні, свого колеги по УПЦ (МП).

Митрополит Агапіт

Митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт в п'ятницю, 14 грудня, спростував заяву керівника юридичного відділу УПЦ МП про те, що його нібито СБУ примусово везе до Києва, зазначають Патріоти України. За словами ієрарха, СБУ його нізвідки не забирала і нікуди не відвозила, і що ніяких силовиків він не бачив.

"Ну, я перебуваю в автомобілі своєму і їду до Києва на зустріч з митрополитом Вінницьким. Хочу з ним поговорити. Так зараз йдуть справи", - сказав Агапіт.

На питання, чи дійсно його зараз примусово перевозить СБУ чи то до президента, чи то на собор, митрополит сказав:

"Ні, ні, не перевозить. Тим більше, я не готовий сказати, чи буду я на соборі".

На прохання прокоментувати, як так склалося, що представник УПЦ МП заявив про його фактично викрадення силовиками, Агапіт сказав:

"Я думаю, що так, може, склалося, тому що почули, що я їду, і знають мою позицію, що не готовий йти на собор, а їду до Києва. Ну, їду поговорити з владикою Симеоном". Він підтвердив, що на зустрічі буде говорити про собор.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...