"Юнкер наголосив, що боротьба з корупцією має вирішальне значення і вимагає інтенсифікації" - представництво ЄС в Україні

У Євросоюзі в черговий раз акцентують увагу на тому, наскільки важливо, щоб в Україні для боротьби з корупцією було створено незалежний, ефективний судовий орган.

Жан-Клод Юнкер. Фото:РБК

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер в ході візиту в Україну висловив думку, що боротьба з корупцією має вирішальне значення. Так керівник відділу преси та інформації представництва ЄС в Україні Юргіс Вільчінскас прокоментував агентству УНІАН заяву Юнкера, що Євросоюз погодився на створення антикорупційної палати в Україні замість створення окремого суду, передають Патріоти України.

"Президент Юнкер був чітким: боротьба з корупцією має вирішальне значення і вимагає подальшого прискорення та інтенсифікації. Важливим є те, щоб був створений незалежний, ефективний судовий орган з необхідними повноваженнями і ресурсами для боротьби з корупцією", - зазначив він.

Як цей судовий орган буде називатися і яким чином буде створено - це другорядне питання, підкреслив Вільчінскас. "Важливо, щоб цей орган був незалежним, дієвим, з належними ресурсами і повноваженнями", - додав він.

Як відомо, 13 липня за підсумками саміту "Україна - ЄС" у Києві президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз погодився на створення антикорупційної палати в Україні замість створення окремого суду.

"Дотепер ми вимагали від України створення антикорупційного суду. Ми повідомили вранці президенту Петру Порошенку проміжний варіант вирішення проблеми ... ми погоджуємося на створення антикорупційної палати в рамках Верховного Суду. Ми навіть не наполягаємо на створенні окремого антикорупційного суду", - сказав він .

У Національному антикорупційному бюро України заявили, що дану ідею серед міжнародних партнерів поширюють, "користуючись їх недостатньою обізнаністю".

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...