Юнкер розповів, коли Україна отримає безвізовий режим з ЄС

Президент Єврокомісії заявив, що безвіз Україна отримає до літа.

Жан-Клод Юнкер.Фото:antikor.com.ua

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявляє, що Україна до літа цього року отримає безвізовий режим з Європейським Союзом. Про це він сказав сьогодні в Брюсселі після зустрічі з прем'єр-міністр України Володимиром Гройсманом, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

За словами Юнкера, під час зустрічі він обговорив з Гройсманом питання лібералізації візового режиму для громадян України. "Ми обговорили питання візової лібералізації. Це станеться до літа", - сказав Юнкер.

Як відомо, президент України Петро Порошенко сподівається, що Україна отримає безвізовий режим з Європейським Союзом вже цього літа.

Як відомо, 15 грудня 2016 року Європарламент схвалив пропозицію про механізм тимчасової зупинки дії безвізового режиму ЄС з третіми країнами.

Рішення ще має бути затверджене Радою ЄС. Рішення про дату введення безвізового режиму з ЄС для українців буде прийматися в рамках міжінституційних переговорів Єврокомісії, Європейської ради та Європарламенту.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін сказав, що скасування віз для громадян України може відбутися навесні 2017 року. 14 січня голова Представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі заявив, що очікує офіційного схвалення механізму тимчасової зупинки дії безвізового режиму ЄС з третіми країнами в лютому-березні.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...