Юристи в шоці від такої безвідповідальності: Україна "прогавила" десятки мільйонів доларів, конфіскованих у Лазаренка

15 вересня вищий суд Антигуа і Барбуди прийняв рішення перевести 66,7 мільйона доларів Павла Лазаренка в урядовий фонд конфіскатів, а по суті – в казну країни.

Ілюстрація:argumentua.com

За рішенням місцевого суду, заморожені в банку Антигуа і Барбуди 66,7 мільйона доларів Павла Лазаренка надійдуть в державну казну цієї країни. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

Саме така сума, що раніше належала колишньому прем'єр-міністру України Павлу Лазаренку, була заморожена на рахунках банку цієї острівної нації. Фонди були заморожені Управлінням з політики за контролем над розповсюдженням наркотиків та відмиванням грошей Антигуа. Уряд Антигуа аргументував це тим, що гроші Лазаренка були здобуті корупційним шляхом.

У четвер, 15 вересня, вищий суд Антигуа і Барбуди прийняв рішення перевести ці гроші в урядовий фонд конфіскатів, а по суті – в казну країни. З приводу цих грошей велася судова справа між самим колишнім українським прем'єр-міністром через його представників і урядом Антигуа і Барбуди.

"У всій цій історії найдивніше те, що український уряд не вступив у цей процес зі своїми вимогами щодо повернення грошей Лазаренка", – говорить Джин Берд, юрист компанії Arnall Golden Gregory. "Однак, для того, щоб це зробити, необхідно було діяти до відповідних судових термінів, тобто по суті треба було починати, як тільки заарештували Павла Лазаренка, або хоча б, коли Україні стало відомо про те, що гроші були заморожені на рахунках в Антигуа".

Директор Управління з питань політики за контролем над розповсюдженням наркотиків та відмиванням грошей Антигуа Едвард Крофт похвалив роботу своїх агентів і підкреслив, що їх досягнення продемонструвало світу, що Антигуа і Барбуда не відкриті для бізнесу міжнародних злочинців.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...