Javelin теж будуть? Держдеп США оголосив про надання зброї Україні

Зброю нададуть для боротьби з підтримуваними Росією сепаратистами на сході України.

Ілюстрація: unn.com.ua

США нададуть Україні "посилені оборонні можливості". Про це заявили в Державному департаменті США, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

"Допомога США носить виключно оборонний характер, і, як ми завжди говорили, Україна є суверенною країною і має право захищатися", - кажуть у Держдепартаменті.

У заяві зазначається, що рішення є частиною зусиль США, щоб допомогти Україні захистити свою територіальну цілісність і "стримати подальшу агресію". У Держдепі не уточнили, про яку саме зброю йдеться.

Нагадаємо, цього місяця адміністрація президента США Дональда Трампа схвалила продаж летальної оборонної зброї Україні. Йдеться про експорт снайперських систем Model M107A1, боєприпасів і пов'язаних з ними комплектуючих і аксесуарів в Україну на суму $41,5 млн.

Про експорт більш важкої зброї, про яку говорив український уряд, зокрема, протитанкових ракет Javelin, не йдеться.

Сьогодні ЗМІ пишуть, що адміністрація президента США Дональда Трампа схвалила план з надання Україні летальної зброї, включаючи протитанкові ракети Javelin.

"Офіційні речники декларують...": Ворог все кинув на захоплення Покровська, треба протриматися до кінця вересня, - Селезньов

субота, 31 серпень 2024, 23:55

Військовий експерт Владислав Селезньов розповів, що ворог зараз кинув усі наявні у нього ресурси для окупації Покровська — найзахіднішого міста на території Донецької області, передають Патріоти України. «Наскільки це реально зробити? 7 серпня цього ро...

План "Потужні потуги"

субота, 31 серпень 2024, 22:04

До чергового плану Володимира Зеленського, озвученого ним під час прес-конференції, важко висувати критичні зауваження. І не тому, що, як відповів Президент журналістам, критика – це коли "спустили "темники" чи "хтось замовив критику команди Офісу през...