Кабмін прийняв рішення щодо Державного бюро розслідувань

За створення цього органу сьогодні проголосував парламент.

Кабінет міністрів проголосував сьогодні, 29 лютого, за створення Державного бюро розслідувань (ДБР). За словами прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, даний орган "почне працювати після призначення керівника і після формування в цілому цієї структури", передають Патріоти України з посиланням на УНН.

Також на засіданні уряду чиновники призначили персональний склад конкурсної комісії для обрання керівника ДБР.

Яценюк уточнив, що свої кандидатури до комісії подали Президент України і Кабмін. При цьому він додав, що ще трьох кандидатів у комісії повинна визначити Верховна Рада.

В ході засідання Кабмін затвердив кандидатури шістьох членів комісії, а саме: від уряду - першого заступника міністра внутрішніх справ МВС Еку Згуладзе, першого заступника міністра юстиції Наталію Севостьянову і члена колегії МВС, народного депутата Антона Геращенка (фракція "Народний фронт"); від президента - завідувача кафедри цивільного права юридичного факультету Київського національного університету ім.Шевченка, академіка Національної академії правових наук України Романа Майданика, професора кафедри теорії права та держави юрфаку КНУ Т.Шевченка Віктора Самохвалова і партнера юридичної фірми "Саєнко Харенко" Тетяну Сліпачук.

Також уряд прийняв звернення до парламенту з проханням подати своїх кандидатів до конкурсної комісії з обрання директора ДБР і з приводу необхідності внести зміни в закон про це Бюро.

"Третій пункт - звернення до парламенту для того, щоб він подав своїх кандидатів до конкурсної комісії на призначення директора ДБР, а також звернення до парламенту з приводу необхідності проголосувати за зміни і доповнення до закону України про ДБР", - сказав Яценюк.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...