Карма? Десять "гібридів" на Донбасі підірвалися на власних мінах

На Донбасі десятеро бойовиків на бронетранспортері підірвалися на власному мінному полі. Про це заявив речник Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк, посилаючись на інформацію розвідки, повідомляють Патріоти України.

Він зазначив, що протягом вересня у з’єднаннях і частинах ЗС РФ приховано проводилась ротація особового складу інженерних підрозділів.

"При цьому передача посад російськими офіцерами інженерних служб, у тому числі технічної документації, карт, схем встановлення та обслуговування мінних полів, проводилась формально і з порушеннями, що вже призвело до підриву на власних мінних полях особового складу противника та цивільного населення", - сказав речник.

Через це під час ротації одного з передових підрозділів збройних сил РФ на власному мінному полі підірвався БТР з особовим складом, втрати склали до десяти військовослужбовців загиблими та пораненими.

Після цього всі інженерно-саперні підрозділи були виведені для проведення додаткових занять та інструктажів. А існуючі мінні поля залишили без розпізнавальних знаків, що призвело до підриву і загибелі трьох підлітків.

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...